Guy Hendricks bij zijn Afleverset Stadsverwarming in de berging van zijn woning in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy Hendricks bij zijn Afleverset Stadsverwarming in de berging van zijn woning in Utrecht. © Erik van 't Woud

Hoe kan dit? Guy verhuisde naar superzuinige woning, toch kreeg hij een ‘absurd’ hogere energierekening

Veel mensen zijn geschrokken van de hoge energierekening die op de deurmat valt. Voor Guy Hendricks was de schok nog groter, omdat hij van een oude naar een nieuwe, energiezuinige woning verhuisde en tóch fors meer gaat betalen voor stadsverwarming.

33 reacties

 • H. Ruitenbroek

  3 maanden geleden
  Gemiddeld betaalde je tot voor oktober 2021 zo'n € 0,70 tot € 0,80 per kuub gas. Op dit moment* ligt de gemiddelde gasprijs voor nieuwe vaste contracten rond de € 1,81 per kuub. Mijn salaris is helaas niet aan dit soort "inflatie" onderhevig.
 • Van Meeuwen

  3 maanden geleden
  Ook ten tijde van de verhoging van de energiebelasting welke was ingevoerd om mensen van het gasnet af te krijgen, verhoogde Eneco gewoon evenredig de prijzen voor stadsverwarming. Dit was mogelijk omdat de wettelijk gereguleerde maximale prijsstijging omhoog ging. Reden was echter de extra belasting op gas want de maximale prijsstijging voor stadsverwarming is nou eenmaal gekoppeld aan de gasprijzen. Niet erg redelijk van zowel Eneco als politiek Den Haag.
 • Jan Borst

  4 maanden geleden
  dit is een geval van onkunde en slechte voorlichting verwarming is per definitie thuis goedkoper dan stadsverwarming dat is nog nooit ander geweest als men nadenkt hoe wordt dat verwarmd dan kom je er achter dat dat ook gebeurd met gas en of steenkool andere mogelijkheden zijn er nog niet voorradig onderhoud leidingwerk, reparatie noem maar op dan kom je er achter dat het veel duurder is dan wat voorgespiegeld is feitelijk misleidend
 • R. Nagelkerke

  4 maanden geleden
  Val je in de handen als een Stadsverwarming, dan ben je rechteloos. Die kunnen eisen wat ze willen, je kunt toch niet weg. Stadbesturen weten dat maar doen er niets aan. Ze zijn toch goed bezig om mensen van het gas af te halen, dat mag toch wat kosten? Dat de burger betaald voor die houding moge duidelijk zijn.
 • Christopher leenders

  4 maanden geleden
  Ik doe hier alles op gas. verwarm mij huis, kook op gas, BBQ op gas droogtommel en water heater op gas laaste rekening (ik betaal per maand) was 119 dollar , 83 euro. maar mij echte gas verbruik was nog geen tientje waard. de rest is belasting enz. enz Chris Leenders