Grote groepen huishoudens krijgen volgens het Nibud maandelijks tientallen euro’s minder te besteden.
Volledig scherm
Grote groepen huishoudens krijgen volgens het Nibud maandelijks tientallen euro’s minder te besteden. © Joris van Gennip

Huishoudens gaan er maandelijks fors op achteruit: gemiddeld 40 euro minder in de knip

Nederlandse huishoudens gaan er dit jaar fors op achteruit in de portemonnee, omdat tal van zaken duurder zijn geworden. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft uitgerekend dat gezinnen het maandelijks gemiddeld met zo’n 40 euro minder moeten doen. 

80 reacties

 • Peter Bogaards

  1 maand geleden
  Met mijn variabele energiecontract betaal ik nog minder dan vorig jaar. Laat staan wie een vast contract heeft. Prijzen in de winkels zie ik ook niet veel stijgen. Voor brandstof is er een accijnsverlaging. We beginnen wel heel snel te zeuren.
 • J. Bijsterveld

  4 maanden geleden
  Zeur zeur zeur. Kom on actie. Ik stem al jaren niet meer.
 • Els Aken

  4 maanden geleden
  Laten we ook de ondernemers en dan met name de supermarkten niet vergeten die er voor zorgen dat je geld je zakken uitvliegt. Er is tot op heden geen enkele supermarkt die de prijzen met minimaal 3_4 procent extra hebben verhoogd naast de vastgestelde inflatie. Zeker de grotere zoals ah, Jumbo etc. En dan met een heel zielig uitgestreken bekkie op tv verkondigen dat ze alleen de inflatie tarieven doorberekenen aan de consument. De overige 4 procent stoppen ze lekker in hun broek zak.
 • Martijn Van T Huys

  4 maanden geleden
  40 euro is toch niet fors. 0,7% minder besteedbaar inkomen. Boeiuh
 • C.J.H. PIETERSE

  4 maanden geleden
  @S.deKoning: Uw verhaal zegt te veel mensen niets: die zijn, zonder 't te beseffen, in luxe opgegroeid. Wij leerden nog te sparen: wie had toen gedacht, dat je geen rente meer zou krijgen? Alleen door te beleggen kun je het tegenw. beter krijgen dan je had, maar voor wie is dat weggelegd? NL is al jarenlang 'n land met te veel rechtse stemmers bij verkiezingen; we gaan sinds ca. 1980 Amerika achterna: rijken die slapend nog rijker worden, en tegen de armen zeggen: "Harder werken: pak je kansen!"