Jill van den Bosch.
Volledig scherm
Jill van den Bosch. © privé foto

Jill (27): 'We doen één keer in de week boodschappen met als richtlijn 50 euro'

SuperbespaarderSommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jill van den Bosch (27), die al haar geld in een huis stopte en nu met weinig rondkomt.

27 reacties

 • Kato Nooren

  1 jaar geleden
  Altijd als er in deze reeks artikelen staat vermeld dat er weinig geld aan boodschappen wordt uitgegeven, is de uitgave voor horeca per maand naar mijn mening er hoog. Als wij dat bedrag per maand aan eten (van) buiten de deur zouden uitgeven, hoeven we natuurlijk ook een stuk minder geld uit te geven aan boodschappen. Objectief is die post dus niet.
 • Redacteur

  1 jaar geleden
  Naar aanleiding van een aantal kritische reacties is het artikel enigszins aangepast. Wat was het geval: de hypotheek betalen ze met z'n tweeën, en dat scheelt in de berekening nogal.
 • Rene Mous

  1 jaar geleden
  Bij de bakker heb je aan eind van de dag een broodpakket met 70% korting of meer. Bij de slager idem (ingevroren). Bij supermarkten is er groente en fruit met die korting. Bij ene supermarkt zijn producten op datum afgeprijsd of gratis mee te nemen. Niks mis mee. Gisteren kilo Shoarma voor €1,00. In 10 porties de diepvries in en wekelijks 1 eruit, box groente en fruit van 3 euro erbij waar week mee doet, nog wat cashbacks en ben je al ver. Laat anderen maar kieskeurig zijn
 • Arie Koster

  1 jaar geleden
  3,50 pp per dag kan gemakkelijk, op de markt kopen etc. Maar hoe zit het met de vaste lasten? Ik leef redelijk sober maar heb aan vaste lasten toch 1100 euro per maand. Wat overblijft gaat op aan de auto en eten. Horeca, vakantie en kleding zitten er helaas niet meer in. Dat is al 10 jaar verleden tijd.
 • Kitty Oostdam

  1 jaar geleden
  Zo’n 75,00 euro per week voor twee personen? Wat eten ze dan, alleen oud brood met suiker? Toch zeker geen biologische groenten en fruit, diervriendelijk vlees en vis, dat ga je echt niet redden met €75,00 per week!