Jody (rechts) werkt met haar vriend Sander in het buitenland.
Volledig scherm
Jody (rechts) werkt met haar vriend Sander in het buitenland. © Jody op den Buijsch

Jody (30) en Sander (35) verlieten Nederland: ‘Flinke buffer van de verkoop van zijn huis’

digital nomadsWerken vanaf een tropisch eiland, met laptop én cocktail voor de grijp: nu we dankzij corona steeds meer locatie-onafhankelijk werken, zet de trend van leven als een ‘digitale nomade’ stevig door. Maar is het echt zo idyllisch als het ons, op een regenovergoten dag in Nederland, lijkt? Hoe pakken digital nomads het aan? En hoe regelen zij het financieel? Deze week: Jody op den Buijsch (30), die samen met haar vriend Sander van der Velden (35) sinds september 2019 als digitale nomade leeft.

13 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  2 jaar geleden
  Het lijkt allemaal mooier dan het is, indien men langer dan 3 maanden in een ander land wilt gaan wonen moet je gaan registreren aldaar, werken mag ook zo maar niet, ook daar dien je voo te gaan registreren. Verders mis je bij langere afwezigheid uit Nederland elk jaar 2% van de AOW. En als je binnen 10 jaar voor wat voor reden dan ook terug zou keren naar Nederland kan de belasting je ook nog gaan pakken.
 • Wj Deh

  2 jaar geleden
  Ik doe dit al 8 jaar en heb niet de illusie dat er over 30 jaar nog wat van m'n gespaarde pensioen over is wanneer de ECB op dit tempo geld blijft bij printen. Dus investeren in crypto en aandelen en hopen dat dat goed uitpakt. Ik ga in ieder geval nooit meer terug naar een 9-5 baan, dat is me veel te saai en ik moet er niet aan denken om weer een Hollandse winter mee te maken. Als je enigzins de mogelijkheid hebt: doen! Je krijgt er geen spijt van
 • Lex Spaans

  2 jaar geleden
  Zijn zij nog ingeschreven in Nederland? We zijn een raar land, volgens mij moet dat namelijk. Vreselijk, want inschrijven bij anderen kan vaak niet, vanwege belastingen en dergelijke. Hoe lossen zij dat op?
 • Danny Hulsker

  2 jaar geleden
  Groot, beleggen is pensioen opbouwen. Je hebt daar ook nog eens een stuk meer dan pensioen, zeker voor mensen die rond de 30 zijn. Zij krijgen pensioen over 40 jaar ofzo. Wie zegt dat er dan nog iets is? Het is allang geen zekerheid meer.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Supercool Jody en Sander. Fijn om jullie sprankelende blikken te zien en verfrissende kijk op het leven te lezen. The universe is our playground, live is our teacher. Ik zou graag van jullie horen hoe het proces van loslaten naar omarmen is gegaan. Fijne reis en mooie reizen gewenst. Willem