Johan bewandelde een 'onlogische' route; hij verkocht zijn woning en huurt nu weer.
Volledig scherm
Johan bewandelde een 'onlogische' route; hij verkocht zijn woning en huurt nu weer. © Johan Stevens

Johan (45) zat altijd krap, tot hij zijn huis verkocht: ‘Had opeens een ton op de bank’

tegendraadsStuderen, diploma halen, baan bemachtigen, sparen, huis kopen, settelen. En dan zo vroeg mogelijk met pensioen. Zo gaat het misschien vaak, maar het kan ook anders. In deze reeks: mensen die hun financiële leven minder voorspelbaar invullen. Deze keer Johan Stevens (45), die zijn huis verkocht om uit de financiële nesten te komen en nu een blije huurder is.

16 reacties

 • P. Willigen

  1 jaar geleden
  Begrijpelijk verhaal maar vrees dat het in de toekomst weer lastig wordt vanwege hogere huurkosten die met inflatie over 10 jaar nog stuk hoger zullen zijn. Buffer van 7000 is zo op. Beste was geweest, voor een beperkte periode van zeg 5 jaar, diep gaan, tanden erop, ego weg, elke baan pakken die euro's oplevert, op een houtje leven, supersparen en zo schulden wegwerken. Zien als een tijdelijk project ziet, dan is het vol te houden.
 • pieter hagemeijer

  1 jaar geleden
  Aantasting van het “EER” gevoel door gewoon hard en eerlijk werk doen! Tja, ik geloof dat ik een idee heb waar de financiële uitdagingen vandaan komen! Ben zuinig op die laatste €7000, ik voel aankomen dat er gewoon weer een keer hard gewerkt moet gaan worden.
 • Eline Buitenhuis

  1 jaar geleden
  Lastig dat dat eergevoel hem zo in de weg zit.. Sterkte!
 • Joop v d Toolen

  1 jaar geleden
  Koop een huis = een dikke ketting aan je been met een bal lood va 35 kg Dat is wat banken je niet vertellen ...
 • S. van Beijnum

  1 jaar geleden
  Ik heb mijn appartement verkocht en in de eerste week van september vlieg ik naar Peru. Een paar jaar geleden was ik een nieuwe baan begonnen, hopende op nog een beetje carrière (ik ben nu 46), maar het bleef uit. Ik had van tevoren al besloten om dan weg te gaan en nooit meer voor een werkgever te gaan werken. Ik heb een halve ton om grond te kopen, een camping met terras, een huis, een akkergrond en een ceremonieruimte te bouwen. Gaat me nog lukken ook. Ik zoek nog hulp, wie durft?