Jean-Pierre Jans
Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Johanna doet boodschappen: ‘Vergeleken met anderen besparen we 6000 euro per jaar’

Geld & GelukIn deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Vier grote eters, maar de boodschappen kosten Johanna en Patrick slechts 50 euro per week.

29 reacties

 • Johanna Scholten

  3 maanden geleden
  @ Joanne ten Dam en anderen die moeite hebben om dit te geloven. Er is groot verschil tussen 'alleen de allergoedkoopste waren kopen' en 'minder betalen voor de dingen die je koopt'. Wij hanteren de 2e variant, waardoor we beslist niks te kort komen en net als anderen gezond en gevarieerd met ruimte voor lekkers, eten.
 • Joanne ten Dam

  3 maanden geleden
  Beste Julia van Damme, een hele week mandarijnen eten en soms een kiwi, is niet gevarieerd. Onder 'lekkers' versta ik tapas, een kaasplankje. En tieners willen wel eens snacken met vrienden. Ik vind het echt armoede zoals dit gezin leeft. En als het uit nood is, heb ik daar alle begrip voor. Maar nu heeft moeders een hobby en zijn de kinderen de dupe. Want nogmaals, voor €50 per week, kun je geen '4 grote eters' gevarieerd laten eten, plus soms gezellig vrienden uitnodigen met wat hapjes erbij.
 • Julia van Damme

  3 maanden geleden
  Ik lijk wel een zeurpiet en een doordrammer hier, maar ik wil mensen graag laten zien dat gezond eten echt niet duur hoeft te zijn, dit in tegenstelling tot wat men tegenwoordig pleegt te beweren. Noem het een missie. Als ik in de supermarkt een heel dikke mevrouw met versleten kleding en een verwaarloosd kapsel €19 zie afrekenen voor roze koeken, chips, blikjes energiedrank etc. en daarna nog naar de rookwarenbalie zie stappen, dan schrik ik. Julia van Damme
 • Julia van Damme

  3 maanden geleden
  Beste @Joanne ten Dam: een kist mandarijnen kost, als je een beetje oplet waar je die koopt, €3,95. Daar kun je met het hele gezin een week van eten. Van kiwi's (€2,99 per bak van 12 stuks bij Lidl) heb je er maar 1 per dag nodig voor voldoende vit.C. Dus daar kunt u dan 3 dagen mee doen. En wat verstaat u onder 'wat lekkers'? Cola en chips? Zelfs als dat laatste het geval is, kost dat bij sommige supermarkten 'geen drol' zoals men dat tegenwoordig pleegt te noemen. Julia van Damme
 • Joanne ten Dam

  3 maanden geleden
  Dit is echt onmogelijk (als je tenminste gezond en gevarieerd wilt eten). Bijv. fruit, twee stuks p.p.p.d., dat is voor 4 personen 56 stuks fruit per week. Dat alleen kost al flink wat, zelfs wanneer je het op de markt koopt. Bovendien, onderschat het sociale aspect van eten niet. Vrienden uitnodigen en wat tapas op tafel zetten. Tieners zorgeloos vrienden laten uitnodigen en ze dan wat lekkers kunnen laten eten en drinken. Dat lukt allemaal echt niet voor €50.