Afbeelding ter illustratie
Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © ANP

Kabinet overstag: voor miljoenen pensioenen gloort komend jaar indexatie

Miljoenen pensioenen kunnen toch volgend jaar al worden verhoogd. Het kabinet is onder druk van de PvdA akkoord gegaan met soepeler eisen voor pensioenfondsen, melden Haagse bronnen.

66 reacties

 • Hans Joore

  2 maanden geleden
  De rekenrente samen met de DNB loskoppellen van de pensioenen. Een toezichthouder met zoveel macht en invloed is ronduit slecht, ook al omdat de DNB niet durft toe te geven dat de rekenrente niet op zijn plaats is en zeker niet in het voordeel werkt van de pensioengerechtigden. Als het aan mij lag zouden de bestuurders ook 20% van hun salaris moeten inleveren over de jaren dat niet is geïndexeerd. Eens kijken of ze dan weg blijven kijken.
 • jan Ruijgrok

  2 maanden geleden
  Stelletje honden in den haag Verhogen van belastingen kunnen direct We hebben ook nog de vermogensrendement heffing, BPm en erfbelasting enzovoort Alles omhoog maar je eigen pensioen nee dat kan niet. Liever een nieuwe A8 en een mooi kantoorgebouw en een bonus
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  Ik ben er van overtuigd dat eendaags onze pensioenen op zijn of ergens onder zijn gebracht waar wij als burger geen overzicht meer over hebben. Tevens is de EU zeer gecharmeerd van onze pot. En men zegt dat de EU er niet aan kan komen, daar ben ik niet zo van overtuigd. Maar iets waar je voor gewerkt hebt, kunnen ze niet zomaar van je afpakken, zou je zeggen.
 • Samuels

  2 maanden geleden
  als pensionist heb ik het ekonomisk nog nooit zo goed gehad, alle kinderen de deur uit, ieder jaar met vakantie wanneer ik wil, kan nooit ontslagen worden. Tja, levens onderhoud wordt een beetje duurder, dan maar AOW laten indekseren, hebben we allemaal er wat aan.
 • Samuels

  2 maanden geleden
  Geef de pensioenfondsen de vrije hand, en het loopt uit de hand,