Schadevrije jaren worden voor één persoon opgebouwd, wat voor problemen kan zorgen na een scheiding.
Volledig scherm
Schadevrije jaren worden voor één persoon opgebouwd, wat voor problemen kan zorgen na een scheiding. © Getty Images

Karin schrok zich te pletter na haar scheiding: ‘600 euro extra kwijt aan autoverzekering’

Na bijna twintig jaar liep het huwelijk van Karin ter Steeg (51) op de klippen. De echtscheiding werd een rollercoaster van emoties en geldkwesties. Maar nadat alle financiën uiteindelijk geregeld waren, kwam er toch nog een prijzig addertje onder het gras vandaan: de jaarpremie van Karins nieuwe autoverzekering ging met ruim 600 euro omhoog. En dat terwijl ze nog nooit schade had gehad.

8 reacties

 • W.Z. Zuid

  2 jaar geleden
  Met overstappen moet je zeker als oudere goed opletten want vanaf bepaalde leeftijden gaan maatschappijen ertoe over flinke toeslagen op de premie te hanteren. Of nog erger, de verzekering wordt opgezegd. Staar je dus niet alleen blind op de premie, maar kijk ook welke leeftijdsgrenzen gelden en wat de toeslagen zijn.
 • Christine van de Wetering

  2 jaar geleden
  Je kan toch een 2e bestuurder van de auto opgeven. Dan is het makkelijker geregeld. (zegt de verzekeringsmaatschappij)
 • Dick van Dijk

  2 jaar geleden
  Wij hadden 30 jaar schadevrij gereden, één kleine aanrijding trekhaak op achterligger. Centraal Beheer, uw no claim gaat niet naar beneden máár bij de eerstvolgende keer zakt u vier!!tredes, uiteindelijk de kleine schade zelf betaald, want dat was, goedkoper, verzekeraars verliezen nóóit.
 • Henny Hilkhuijsen

  2 jaar geleden
  Ik werkte als koerier en reed dagelijks op de weg, schadevrij. Privé had ik 2 jaar geen auto in bezit. Toen ik weer een auto kocht moest ik het volle pond betalen terwijl ik vóór die 2 jaar privé schadevrij had gereden. Dankzij mijn werkgever kon ik een bewijs sturen dat ik voor mijn werk schadevrije jaren had gereden, en de no claim werd gelukkig weer in ere hersteld.
 • J.C. Kattestaart

  2 jaar geleden
  Dat zijn één van de bijkomende kosten onder de streep na een scheiding.
 1. Autoverzekering wordt duurder, terwijl auto's langer stilstaan en er minder ongevallen zijn

  Autoverze­ke­ring wordt duurder, terwijl auto's langer stilstaan en er minder ongevallen zijn

  Dat automobilisten in de coronacrisis minder de weg op gaan en minder ongevallen veroorzaken leidt niet tot een daling bij de verzekeringspremies. Sterker nog, de autoverzekering werd in 2020 gemiddeld juist 50 euro duurder vergeleken met het jaar daarvoor. BMW-rijders waren dubbel de pineut. Zij moesten gemiddeld 100 euro meer betalen voor hun jaarpremie. Dat blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Independer.