Koen Bruining droomde van een carrière als profvoetballer. Toen die droom vervloog door een blessure, stortte hij zich bijna obessief op schrijven. Binnenkort ligt zijn eerste boek in de winkel: Samen Rijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Bruining droomde van een carrière als profvoetballer. Toen die droom vervloog door een blessure, stortte hij zich bijna obessief op schrijven. Binnenkort ligt zijn eerste boek in de winkel: Samen Rijk. © Foto Freddy Schinkel

Koen (21) pleit voor een basisinkomen: ‘Geef iedereen duizend euro per maand’

reageerDe economie hapert, het vertrouwen in de politiek wankelt en de kloof tussen mensen met en zonder vermogen groeit. Geen beter moment om een basisinkomen in te voeren, betoogt Koen Bruning in zijn boek Samen Rijk. ,,Als vloer om op te staan.’’

20 reacties

 • Mark Vermeulen

  2 jaar geleden
  Als iedereen dat zou krijgen zal dat door velen direct worden besteed aan bijvoorbeeld het verder overbieden op een woning. Dat zal op zijn beurt de inflatie verder aanwakkeren waardoor het effect uiteindelijk nihil is. Voor elke actie geldt immers een gelijke en tegengestelde reactie, ook in de economie, alhoewel de reactie daar vaak als een verrassing lijkt te komen. Het zal dus niet leiden tot minder stress, maar wel tot hogere belastingen om dit stijgende bedrag te kunnen blijven bekostigen
 • Z. Puijenbroek

  2 jaar geleden
  ik roep dit ook al jaren; als je ziet hoeveel minder stress dit voor een hoop mensen betekend maar vooral ook hoeveel minder dit kost aan uitvoeringskosten bij gemeenten en UWV.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Tineke van de Brug Was eerder iets te snel met verzenden, wilde nog toevoegen, Als weduwe, geboren na 1955, geen weduwe pensioen, dan zou basisinkomen veel minder stress geven, kun je ernaast nog part time werken, niet afhankelijk van toeslagen, want zonder red je het nu niet, en je hoeft niet bij het het Uwv aan te kloppen, win win denk ik zo, nogmaals, ik ben erg voor!
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Tineke vd brug Top idee! Ik hoor Annemarie van Gaal er al jaren over. Las eerder hier over weduwe, dan heb je minder stress, je kunt ernaast nog part-time werken, ben je niet afhankelijk van toeslagen, want zonder red je het nu niet. En je hoeft niet bij het Uwv aan te kloppen. Ik ben voor!!
 • Jantine S

  2 jaar geleden
  Er zijn al veel onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat de meeste mensen blijven werken als ze een basisinkomen krijgen. 1000 euro is alleen niet genoeg inkomen als je niet in staat bent om te werken dus zou er iets aanvullends moeten komen voor arbeidsongeschikten. Verder ben ik helemaal voor het basisinkomen. Het zal mensen stimuleren om te doen wat ze leuk vinden en dus hun talenten benutten.