Sommige mensen hebben zonder het te weten recht op zorgtoeslag.
Volledig scherm
Sommige mensen hebben zonder het te weten recht op zorgtoeslag. © Getty Images

Laatste kans om zorgtoeslag aan te vragen: ‘In Nederland blijft 100 miljoen liggen’

Lang niet alle Nederlanders die recht hebben op zorgtoeslag, vragen de tegemoetkoming aan en daarmee blijft een bedrag van zeker 100 miljoen euro liggen, schat vergelijkingssite Independer. Vandaag is de laatste dag om zorgtoeslag aan te vragen voor 2020. 

21 reacties

 • Joop Gerritsen

  1 jaar geleden
  Ik heb vanaf 2015 getracht zorgtoeslag aan te vragen, maar kreeg telkens zowel telefonisch als op het belastingkantoor te horen, dat ik er geen recht op heb. In 2020 weer geprobeerd en toen kreeg ik te horen, dat door een fout, van de gemeente, ik er wel recht op heb. 2020 keurig netjes gekregen, maar de voorgaande jaren, werd niet uitbetaald, omdat ik niet kon bewijzen, dat ik het wel iedere keer aangevraagd had. Ook na bezwaar van mijn kant, bleef dit staan.Dat kostte mij ca €5000.
 • R. v. Dolder

  1 jaar geleden
  Of je kan ook gewoon werken voor je geld en niks te maken hebben met dergelijke instanties.
 • marieken arts

  1 jaar geleden
  Wat heeft het voor nut om het aan te vragen als je het de jaren er na weer terug mag betalen. Dan maar niet.
 • Peter Stougie

  1 jaar geleden
  Zorgtoeslag aanvragen ik ben nu 2019 aan het terug betalen en krijg alweer een nieuwe aanslag van bijna €900,- die ik ook moet terug betalen van 2020 ene grote bende due belastingdienst.
 • Jeroen Velzen

  1 jaar geleden
  Mensen krijgen niets automatisch meer. Alles is bureaucratisch en moet je zelf aanvragen. Ook moet je veranderingen zelf op tijd doorgeven. Ook is de belastingdienst 100.000 Nederlanders zonder vaste verblijfplaats kwijt. Deze groep neemt in omvang toe en laat waarschijnlijk veel geld liggen al dan niet expres. Want zwart en drugsgeld is booming in Nederland.