Mirjam Melai (46) en haar gezin deden de auto weg.
Volledig scherm
Mirjam Melai (46) en haar gezin deden de auto weg. © Mirjam Melai

Liesbeth verruilde haar Tesla voor leenauto's en lopen: ‘Dat kost lang geen 900 euro per maand’

Zelfs een kleine tweedehandsauto kost al honderden euro’s per maand, berekende het Nibud. Rijd je minder dan 10.000 kilometer per jaar? Dan is het goedkoper om af en toe een auto te huren, zegt kennisinstituut CROW. Deze gezinnen deden de auto de deur uit en bespaarden ruim 300 en zelfs 900 euro per maand.

12 reacties

 • Jules Leenders - Stein

  1 jaar geleden
  Toen ik in de stad woonde, kon ik het gros op de fiets doen. Als ik naar een andere stad moest, maakte ik gebruik van de trein en nam ik een vouwfiets mee. Heb ook een tijdje gebruik gemaakt van Greenwheels. Maar voor een werkdag echt compleet oninteressant. Nu ik in een dorp woon is een eigen auto bijna wel een vereiste. Voor werk is het OV zeer tijdrovend. Heb na het werk te weinig tijd om kinderen op te halen met de fiets, dus toch met de auto. Al zou ik het graag werkend krijgen.
 • Ton Odijk

  1 jaar geleden
  Ton Odijk is mijn naam. Wij kopen elk half jaar een auto met nieuwe apk voor rond de 800 euro, steeds bij dezelfde. We krijgen dan altijd rond de 500,- inruil, dus de afschrijving is 300,- per half jaar . Onderhoud: motorolie, soms een lekke band. Verzekering per maand 26 euro, belasting 55,-. Vaste kosten per maand: 131,-. Kan een paar euro meer of minder zijn.
 • van der Es

  1 jaar geleden
  Fijn om te lezen, dat er mensen bewust zijn, hoe slecht een auto is voor het milieu. Ikzelf heb 30 jaar geleden het aanbod van mijn vader om een rijbewijs te halen, afgeslagen. Ik wilde niet in zo'n stink auto rijden. Doe al heel mijn leven het meeste met de fiets. Voor de keren, dat ik moest verhuizen, kon ik altijd wel rekenen op goede collega's. Helaas verhuist het bedrijf waar ik werk van Ridderkerk naar Moerdijk. Dat ga ik echt niet fietsen, dus op zoek naar een nieuwe baan in de buurt.
 • C.TH. van den Ende

  1 jaar geleden
  Als er niet betaald wordt voor het gebruik en de verrichtte diensten (liefdewerk) van anderen, dan komt een deel van de besparingen op het bordje van de ander. Als er wel een vergoeding tegenover staat moet die in de berekening worden meegenomen.
 • H van Leening

  1 jaar geleden
  Autorijden hoeft helemaal niet zo duur te zijn als je je eisen wat verlaagd. Kijk je bijvoorbeeld naar een gebruikte Volkswagen Polo van 5 jaar oud en ga je deze auto gebruiken voor een periode van 5 jaar met 10.000 kilometer per jaar zitten je all-in kosten ongeveer op € 350,00 per maand. Hiermee heb je de vrijheid om te gaan en staan wanneer je wilt en hoef je ook nooit bang te zijn ergens met een lege accu te staan of een half uur moet wachten voor een 3/4 volle accu. Wat een armoede is dat.