Arie Kievit
Volledig scherm
PREMIUM
© Arie Kievit

Marije en Klaas huren flat tot hun huis klaar is: ‘Zitten dus op flinke dubbele lasten’

Geld & GelukIn deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Marije en Klaas hebben tijdelijk dubbele lasten en een nieuwe hobby: beleggen in crypto.

 1. Portemonnee verloren? De kans op een eerlijke vinder is groter als je dit bedrag erin hebt zitten

  Portemon­nee verloren? De kans op een eerlijke vinder is groter als je dit bedrag erin hebt zitten

  Je portemonnee laten liggen bij de supermarktkassa, op een tafeltje in het restaurant waar je net hebt gegeten, of lopend op straat uit je tas laten vallen. Hoe stom ook: het overkomt veel mensen weleens. En áls het je gebeurt hoop je natuurlijk op een eerlijke vinder. Die kans kun je zelf vergroten, blijkt uit onderzoek dat verscheen in wetenschappelijk tijdschrift Science. De inhoud van je portemonnee heeft namelijk invloed op het gedrag van de vinder.
 2. De rijksten der aarde azen op de haven van Rotterdam: ze willen er hun superjachten kwijt
  PREMIUM

  De rijksten der aarde azen op de haven van Rotterdam: ze willen er hun superjach­ten kwijt

  Superjachten van de allerrijksten der aarde moeten een vaste ligplaats krijgen op een A-locatie in Rotterdam. Daarover zijn de bouwers van megaschepen in de regio Drechtsteden, de gemeenten en het Havenbedrijf Rotterdam het onlangs eens geworden. Over pakweg vijf jaar zou het eerste miljoenenjacht al in de stad kunnen aanmeren. ,,Een essentiële stap’’, zegt burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam, waar ’s werelds bekendste jachtbouwer Oceanco is gevestigd.