Na veel betalingsproblemen voor lage inkomens hebben nu ook middeninkomens moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.
Volledig scherm
Na veel betalingsproblemen voor lage inkomens hebben nu ook middeninkomens moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. © ANP / AFP

Meerderheid middeninkomens heeft geldzorgen: vooral betalen boodschappen problematisch

De zorgen over het kunnen betalen van de rekeningen zijn groter dan ooit. Lagere inkomens hebben maandelijks vaak honderden euro’s overheidssteun nodig om rond te komen. Maar inmiddels heeft ook de meerderheid van de middeninkomens flinke geldzorgen.

139 reacties

 • Auke De Jong

  4 dagen geleden
  nee ik ben daar niet mee eens het gaat om midden inkomen en lage in komen rijke mogen rijkst worden midden lage inkomens moeten echt geholpen worden
 • Mr. Bell

  1 maand geleden
  Is niet alleen in Nederland. . . Wel 1 v.d weinige E.U. landen waar er bitter weinig tot niets concreets en/of effectief door Regering gedaan wordt. Belangrijker zaken voor mee te onderhandelen ? Beginnetje maken to Max. aan wat Energie bedrijf mag rekenen. Zij maken immers GIGANTISCHE Profits. Ik weet, dit is in het totaalpacket van all Rutte-Puinhoop een druppel on gloeiende plaat is. Moeten NU toch ERGENS beginnen ? Veel E.U. landen doen dit all voor enige tijd.
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  @Peter W je hebt helemaal gelijk dat gezeik ben ik ook spuug zat.Maar het is wel zo dat je met minder weinig kunt en elke keer in moet leveren dan bij mensen met een inkomen van 2.000 per maand.Ik heb zelf niet eens 1.500 per maand en kijk altijd naar de koopjes!Ook bij kleding!!
 • Julia van Damme

  1 maand geleden
  Zeker @Elisa de Jong, beetje nadenken inderdaad. Als ik hier de maaltijdbezorgers rijen dik zie aankomen, vraag ik me altijd af wie er nog zelf kookt of überhaupt zelf zijn/haar boodschappen doet. Lekker makkelijk, of moet ik zeggen gemakzuchtig, maar wel duurder dus. En inderdaad @L.Koenraad, anticiperen op slechtere tijden schijnt ook nogal moeilijk te zijn. En @anita de bruin, van een rekening zorgkosten weet je ook van tevoren dat die eraan zit te komen, dus even op anticiperen qua uitgaven.
 • Paul Slinger

  1 maand geleden
  ik geloof er niet zoveel van , veel middeninkomens leven op een grote en te grote voet,werken allebij,2 auto's, dure mob phones, dure huzen gekocht,veel luxe,caravan,roken,het kan niet op, men moet gewoon van alles minder en dat willen de meeste nederlanders niet,vaak kunnen ze meer uren werken maar willen dat niet want 32 uur vinden ze vaak genoeg,dus middeninkomens ga maar eerst kijken waar en wat zuiniger kan.