Megan Tidjan wil sterk zijn voor haar kinderen. Maar de toeslagenaffaire die opnieuw negatief voor haar uitpakte zet alles op stelten.
Volledig scherm
PREMIUM
Megan Tidjan wil sterk zijn voor haar kinderen. Maar de toeslagenaffaire die opnieuw negatief voor haar uitpakte zet alles op stelten. © Frank de Roo

Megan kreeg verwoestend telefoontje: géén compensatie voor toeslagenaffaire

Ze is de wanhoop nabij. Alleenstaande moeder Megan Tidjan (33) zit klem tussen de instanties vanwege de toeslagenaffaire. Vrijdag hoorden duizenden gedupeerden dat ze 30.000 euro krijgen teruggestort, maar Tidjan moet nog steeds duizenden euro’s terugbetalen. Haar twee kinderen van 5 en 1 jaar houden haar op de been. ,,Wie zorgt er anders voor ze?”

51 reacties

 • Olga Pelt

  2 dagen geleden
  Beste M. Steenbeek is er een manier om met u in contact te komen?
 • M. Steenbeek

  3 dagen geleden
  Heb tot nog toe goede ervaringen met de persoonlijke behandelaars bij de BD. Ik help al een tijdje een aantal ouders en ook zij die eerst door de lichte toets werden afgewezen zitten nu in het proces voor compensatie. Helaas is geduld nog altijd lonend, hoewel ongeduld zeer begrijpelijk is gezien ook de loze woorden van de staatssecretaris. Ik weet niet hoe ik contact maak, maar ik bied graag een helpende hand. Als gemachtigde is gebleken dat ouders zelf moeilijker door het systeem komen
 • M. Steenbeek

  3 dagen geleden
  Steenbeek Zij die hieronder geen meelevende reactie schrijven, hebben geen idee welk onderliggend leed deze ouders naar aanleiding van de gemakzuchte houding van de Belastingdienst, zowel toendertijd als nu, hebben moeten doorstaan. Tegelijkertijd zijn de zaakbehandelaars van het herstelteam van de Belastingdienst nu met een bijzonder moeilijke opgave bezig met veel tijdsdruk en politieke druk. Waarbij de woorden van de staatssecretaris eerder averechts werken.
 • Frank Kerver

  3 dagen geleden
  Dit heeft niet zozeer met de belastingdienst te maken. Mw laat de toeslag door een waarschijnlijk malafide bureau regelen, het is triest dat haar vader overleed maar geen reden om niet meer te kunnen werken, mw had al financiële problemen voordat toeslagen werden aangevraagd. Dus terecht dat hier geen compensatie wordt verleend.
 • Olga Pelt

  4 dagen geleden
  Wij hebben vrijdag 30 april en brief gehad dat we vooralsnog niet in aanmerking komen omdat we niet door de lichte toets heen komen. Maar als ik dan de mogelijke redenen lees, zijn ze geen van alle van toepassing.behalve misschien de laatste dat de schatting niet zou kloppen. Maar is het daarom geen schatting?! Je kan toch nooit een heel jaar met zekerheid voorspellen?! Schandalig dit!!! We moeten de zware toetsing afwachten, maar heb er weinig vertrouwen in!!!
 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  16:59
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'