Foto ter ilustratie.
Volledig scherm
Foto ter ilustratie. © Pexels

Met deze zes bespaartips kom je de (dure) decembermaand door

Eerst de komst van Sinterklaas, daarna een kerstboom, lichtjes, kerstballen, ornamenten, cadeautjes, eten en wijn. December is een dure maand. Maar gelukkig hoeft het niet veel te kosten. We verzamelden de beste bespaartips van ervaringsdeskundigen en experts, zodat de feestdagen niet al te veel pijn doen in je portemonnee.

12 reacties

 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  Doe de natuur een plezier en koop ajb geen kerstboom..
 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  Ik koop al jaren geen boom, vind het niet kunnen voor de natuur, duizenden bomen, die enkele weken later alweer in de kliko gaan. En een boom versieren, wie op dat zotte idee kwam? ..
 • Cees van den Blink

  2 maanden geleden
  Niks kopen is de beste bespaar tip. Want 9 van de 10 cadeautjes eindigen op MP.
 • mirjan Welsing

  2 maanden geleden
  Gezellig samen zijn daar gaat het om. Jammer dat iedereen zo doordraaft en mensen het gevoel geeft dat december een " moet " maand word. Probeer eens die ene persoon uit te nodigen die misschien niemand heeft. Dat geeft een beter gevoel dan 100 cadeaus onder een boom. Eten kun je ook zo gek maken als je zelf maar wilt. Mensen doe gewoon en geniet van je extra vrije dagen ipv er stress dagen van te maken
 • Astrid Beek

  2 maanden geleden
  Koop een klein adresboekje, bekleed de omslag met stof of papier en plak er bijv. voor een hondenliefhebber een plaatje van een hond op. Er zo zijn er wel meer dingen die je zelf kunt maken of versieren tot een persoonlijk cadeau. Geef een hardloper een nieuwe zweetband met veters in dezelfde kleur, maak voor een tennisser een doosje van een oude tennisbal enz. enz. En het diner kan een soort slaatjesbuffet zijn, doos wijn erbij en fruitsla toe, het hoeft allemaal niet zo duur te zijn.