Een datingapp, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een datingapp, foto ter illustratie. © Shutterstock

Miljoenen ontfutseld na afspraakjes online: oplichters steeds gewiekster

datingfraudeOplichters op datingsites gaan steeds geraffineerder te werk. Ze werken met neppe filmpjes, prijzen nep-beleggingen aan en troggelen gemiddeld meer geld af. Dat stelt de Fraudehelpdesk vast.

66 reacties

 • Wilma Lutz

  7 maanden geleden
  Ook op Instagram heb ik met die praktijken te maken,krijgt momenteel zowat 8 chatverzoeken per dag van vooral buitenlandse mannen,asielzoekers uit kampen met zielig verhalen,die graag naar Nederland willen,zelfs Elon musk,brat pit,en verrassend veel generaals en chirugen. En met meteen een chat berichtje, ik blokeer die meteen en reageer er nooit op. Snap dat steeds ook niet,je moet toch wel zeer dom zijn,als je geld over maakt,na iemand die je nog nooit hebt ontmoet,dames denk toch na. W.lutz
 • Daniëlle van Stekelenborg

  7 maanden geleden
  Het gebeurt niet alleen op datingsites of datingapps.... Op Instagram word ik bijna gestalkt door volgverzoeken en chat berichten. Ik heb in 4 maanden al 13 "mannen" voorbij zien komen. En bijna allemaal een soortgelijk lul verhaal ophangen dat ze militair zijn voor Amerika. Ze vragen om Google play cards. Zeven van hen zijn gerapporteerd met alle chats enz. Dus ik heb het er een paar even moeilijk gemaakt! En als alleenstaande moeder geef ik geld aan mij en mijn kinderen uit!
 • Sina Hogeboom

  7 maanden geleden
  Nou geen last van bij mij moeten ze geld mee brengen heb namelijk een uitkering!!Haha gaat ze dus nooit lukken!!
 • Hans Velleman

  7 maanden geleden
  Van de week bij de politie internet fraude aangifte gedaan met adres en telefoonnummers in Azerbeidzjan: 3 dagen later: Meldt u maar op het lokale "pliessie" bureau of wijkagent. Het grapjeshuis overvol agressie-opwekkers ambtenarencorps ten voeten uit, met advies overtreders en sorry verantwoordelijken aan de top.
 • Christa Tache

  7 maanden geleden
  Ik heb wel eens begrepen dat de schuld bij slachtoffer leggen (dom te kort rokje enz) voortkomt uit gevoel controle te willen hebben. Mensheid geloofd graag dat als je maar zus of zo doet het je niet kan overkomen. Het idee dat het ook jou kan gebeuren is ondraaglijk dus zoekt men naar “fouten” bij slachtoffers. Maar ik geloof dat zeker interner fraude zo geraffineerd is dat we er allemaal in kunnen tuinen. Je klikt al,snel op een linkje.