Miljoenen werknemers ontvangen dit jaar geen vakantiegeld

Het vakantiegeld dreigt deze maand niet te worden uitbetaald aan een op de vijf werknemers, omdat het bedrijf waar ze werken financieel is verzwakt door de coronapandemie. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

24 reacties

 • S. van Beijnum

  2 jaar geleden
  @JeanPaul: Dat is nou precies wat werkgevers roepen, lekker angst zaaien om iedereen in het gareel te houden. Er is meer in het leven dan werken voor een ander, dat ga ik binnenkort bewijzen :)
 • Paul van Dijk

  2 jaar geleden
  Als ik de reacties lees, dan verlangen velen naar een communistische economie. En verder: eis vooral je vakantiegeld op. Misschien lukt het je je werkgever te laten omvallen. Hoef je je tenminste helemaal geen zorgen mee te maken over je vakantie geld.
 • Andjanie Ramawadh

  2 jaar geleden
  dankzij alle beleidsmakers, rivm hotshots, mediamakers etc die zich never zorg hebben hoeven te maken over of hun salaris, hypotheek, boodschappen etc betaald kunnen worden zijn deze werknemers de klos, niet dankzij hun werkgevers al zullen daar ook bad guys onderzitten, iedereen is geconfronteerd met keuze's van een kleine groep zgn deskundigen die ervoor gekozen hebben om dit pad zo in te zetten en er niet van af te wijken ondanks alle signalen dat het her en der niet goed ging.
 • S. van Beijnum

  2 jaar geleden
  Als het economisch goed gaat doen werkgevers zielig: het kan later slechter gaan. Als het slecht gaat dan zijn ze zielig, want dan wordt er (tijdelijk) geen winst geboekt en hebben ze ineens helemaal geen reserves. Conclusie: werkgevers zijn altijd zielig en de werknemers mogen het ophoesten voor 'het bedrijf'. Het geld moet in de betere kringen blijven hangen en naar de investeerders, anders worden de gewone mensen te rijk en zijn ze minder afhankelijk van hun werkgever, aldus een loonslaaf.
 • Tom Vermeulen

  2 jaar geleden
  De loonkostensubsidie van de Overheid omvat ook vakantiegeld. Waar is dat dan gebleven?