Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Minister legt winst zorgverzekeraars aan banden, maar gezonde overstappers blijven interessant

Het kabinet gaat geld afromen op polissen waar zorgverzekeraars te veel winst op maken. Die maatregel moet voorkomen dat zorgverzekeraars ook dit najaar jagen op gezonde overstappers. Omdat die geld opleveren en daardoor interessant zijn lokken verzekeraars gezonde overstappers met goedkope tweelingpolissen.

38 reacties

 • Rob van der Ven

  2 weken geleden
  Dus als vrouw die gezond is betaald voor haar man die chronisch ziek is !
 • Marijke Hauwert

  1 maand geleden
  Eindelijk eens doorzetten op Het Nationaal Ziekenfonds geen winstoogmerk en geen concurrentie. Er wordt al jaren over gesproken en gedacht. Dus nu maar eens doorzetten.
 • Henk Ooijen

  2 maanden geleden
  Zorg had nooit naar de verzekeraars gemogen en commercieel ingezet mogen worden! Zorg is een basis voorziening voor iedereen maar wordt op deze manier een luxe product en alleen betaalbaar voor de mensen met meer geld. Het kabinet zou zich moeten schamen! Dure kantoren, controles door de verzekeraar en administratieve rompslomp voor de uitvoerende is het gevolg wat weer ten koste gaat van de zorg.
 • Frank Laserre

  2 maanden geleden
  Misschien kunnen ze dan ook eens kijken naar de gigantische beheerskosten van de zorg en verzekeraars. Allemaal een eigen kantoor, infrastructuur, etc. Kost bakken met geld en uiteindelijk zijn het gewoon administratie kantoren. En de directeur (voorzitter vd raad) heeft natuurlijk een auto met chauffeur. Allemaal over de top en voegt geen waarde toe.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  @C.J.H. PIETERSE: Dat is mooi, maar neemt niet weg, dat men geen stap verder komt met het oprichten van dat Nationaal Ziekenfonds terwijl daarvan al sprake was ten tijde van Emile Roemer.
 1. Hoe besteden we de 190 euro energiecompensatie? Grote verschillen tussen arm en rijk
  PREMIUM

  Hoe besteden we de 190 euro energiecom­pen­sa­tie? Grote verschil­len tussen arm en rijk

  De overheid geeft iedereen 190 euro aan energiecompensatie. De bestemming van dat bedrag varieert enorm. Zeker in een stad als Den Haag. Een oudere dame bij het Zuiderpark ziet het als spaarpotje en koopt er ‘voer voor de hond’ van, terwijl een man uit het rijke Statenkwartier het geld aan een goed doel geeft. ,,Voor de één is het misschien niks, maar voor een gezin dat krap bij kas zit is het een geschenk.”