Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Ouderen voelen zich gediscrimineerd door banken: ‘Limiet werd verlaagd omdat ik 70 werd’

Banken maken zich schuldig aan leeftijdsdiscriminatie, zegt ouderenorganisatie KBO-PCOB. Een meldpunt moet duidelijk maken hoe wijdverspreid het probleem is.

34 reacties

 • Kees van der Vos

  1 jaar geleden
  Niet zo raar dat ICS het zelfde doet als ABN. Is een dochtermaatschappij van de ABN. Wel zelfstandig werkend, maar toch.
 • Dries de Wit

  1 jaar geleden
  Belachelijk, ook bij ICS, heb een reactie gegeven en proberen hun statement wederom uit te leggen. Leeftijd discriminatie ? Nee dat moet u anders zien. Bijna elke "oudere" heeft geen hypotheek meer, ruime overwaarde, redelijk geld op de bank(en) dus geen zorgen meer aangaand financieel oogpunt ! Lijkt mij toch duidelijk een discriminatie op gebied van leeftijd, na herhaaldelijk hierop te hebben gereageerd blijven zij (ICS) bij hun niet meer van deze tijd statement, belachelijk en ongehoord.
 • Van Rossem

  1 jaar geleden
  @phetpan.Daar gaat het om lezen is blijkbaar moeilijk.Geld in de mond niet in de portemonnee.En het is gewoon heel normaal als je boven de 65 niet meer kan graaien bij een bank.We hebben 900 miljard krediet http://uitstaan.De banken crisis is gauw vergeten.Heb jij geen Tophypotheek,Polisje,Doorlopend krediet,Pl letje,dit geleast dat geleast.Ik heb credit debet op nul u ook.Ik bankier bij de hawala bank.
 • T. Van Kampen

  1 jaar geleden
  Ik begrijp de (commerciële) bank wel. Maar er zit ook een keerzijde aan. De groep gepensioneerden telt in deze maatschappij totaal niet mee. Geen indexatie van pensioen. (Terwijl er wel grote handen van de politiek in hebben gezeten om eruit te halen) maar deze groep kan geen vuist maken dus zijn ze aan de willekeur overgegeven.
 • Ronald Pruijssen

  1 jaar geleden
  Rood staan is een vreemd fenomeen. Ik begrijp de stappen van de bank wel. Heeft niets met discriminatie te maken, wel met zekerheid.