Een bewoner hangt een spandoek op om te protesteren tegen het World Economic Forum (WEF), op een balkon in het Alpenresort in Davos.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bewoner hangt een spandoek op om te protesteren tegen het World Economic Forum (WEF), op een balkon in het Alpenresort in Davos. © REUTERS

Oxfam Novib: Twee derde van het geld ging vorig jaar naar rijkste 1 procent van de wereld

Zo’n 1,7 miljard werkenden zagen hun koopkracht afgelopen jaar dalen door de hoge inflatie. En 820 miljoen mensen leden honger. Maar voor de miljardairs was er geen centje pijn, die konden weer 26.000 miljard dollar bijschrijven bij hun vermogens.

36 reacties

 • Ronald de Graaf

  2 weken geleden
  Je maakt de armen niet rijker door de rijken armer te maken!
 • Jeroen Vermeer

  2 weken geleden
  Dat het huidige systeem niet werkt, is wel duidelijk, miljarden mensen leven onder de armoedegrens, het milieu gaat naar de knoppen, zolang de volle zakken van die 1% nog maar voller worden!
 • Rijn van Dijk

  2 weken geleden
  Dre Haas begint het te begrijpen, inderdaad je start een bedrijf om zoveel winst te maken. Liefst met zo weinig mogelijk personeel en daar is niet mis mee.
 • Dre Haas

  2 weken geleden
  @M Waarhold Hoezo de mensen die voor werkgelegenheid zorgen ? De enige productieve factor is de factor Arbeid. De werkenden zorgen voor welvaart maar de winst gaat naar de rijken. Een zogenaamde "werkgever" neemt alleen iemand aan als hij er zelf geld aan kan verdienen ofwel er winst op kan maken. En winst is altijd dat de opbrengsten hoger zijn dan de kosten.
 • W Neervoort

  2 weken geleden
  Iedereen die meer dan 2 miljoen bezit ga maar lekker met pensioen. Waarom moet je nog meer???