Paul André.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul André. © Koen Verheijden

Paul krijgt een uitkering: ‘Van die 1000 euro per maand kan ik niet leven, hoe erg ik ook mijn best doe’

Geld & GelukIn deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Paul André heeft een bijstandsuitkering. Hij hoopt het met zijn spaargeld zeker 25 jaar uit te houden.

25 reacties

 • Pieter Prins

  4 dagen geleden
  Wat wordt ik toch bedroefd van het lezen van de reacties. Wat zij we toch een zielig volk van zeikerds en betweters. Deze man heeft het grootste deel van zijn leven hard gewerkt. En daarmee een mooi bedrag gespaard. Ik vind het knap dat hij desondanks al rekening houdt met de toekomst en erg zuinig aan doet. Droeftoeters hier die wel maximaal weten te profiteren van de subsidie ruif, komen deze hardwerkende man nou even vertellen hoe het allemaal moet?
 • Adriaans

  4 dagen geleden
  50.000 voor 70 uur per week. Dat is minder dan 2000 per maand voor 160 uur werken dus je had gewoon iets meer dan minimum loon. Net als vrachtwagenchauffeurs. Een goed loon door veel uren te draaien.
 • Schuurbiers

  5 dagen geleden
  Dit artikel roept een aantal vragen op : hoe kan hij op zijn 65e al AOW ontvangen ? En waarom ontvangt hij geen bedrijfspensioen ? Doen Japanse bedrijven daar niet aan ?
 • Inri van Hulst

  5 dagen geleden
  mijn uitkering is 1021 euro , en daar komt bij , zorgtoeslag en huurtoeslag , dan kom je ruim uit. let op je elektriciteit , ik , man alleen .betaal 48 euro per maand , deed mezelf geen pijn en kreeg 303 euro terug. geen vrouw, kinderen, leningen , niet roken. dan lukt het allemaal prima. staat natuurlijk tegenover, je kan je geld niet meenemen , na de dood , dus waarom zou je het niet uitgeven , dood gaan met geld op de bank , zou ook een zonde moeten zijn. 6020 euro spaargeld mag in bijstand.
 • Arie Koster

  5 dagen geleden
  Ik moet van behoorlijk minder rondkomen en dat lukt prima. Kleding koop ik nooit. Verwarming niet aan > geen energielasten. 25 euro eten per week op de markt en de rest via TooGoodToGo. Verder wat creatief zijn en geen hoge eisen stellen.