Petra Alders.
Volledig scherm
Petra Alders. © Eigen foto

Petra (48) verruilde haar nieuwbouwwoning voor een tiny house en woont nu voor 340 euro

SUPERBESPAARDERSSommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer: Petra Alders, die voor een tiny house heeft gekozen.

5 reacties

 • A.G. de Jong

  9 maanden geleden
  Als mensen gelukkig zijn om in zo’n tuinhuisje te wonen dan hebben ze mijn zegen. En leuk dat ze nu geld overhoud. Maar ik ben op mijn beurt blij dat ik een enorm stuk ruimer woon! Toegegeven, mijn huis is dan ook een tikkie duurder dan dat van haar, en niet iedereen zou dat kunnen betalen. Maar ik denk dat veel mensen die in een zg. ‘Tiny house’ wonen dat eerder uit armoede of door krapte op de woningmarkt doen dan omdat ze dit de ideale manier van wonen vinden!
 • A Haak

  1 jaar geleden
  Geweldig! Slim
 • Linda van Maanen

  1 jaar geleden
  Ik zou ook best een tiny house willen, alleen krijg ik met mijn WAO uitkering daar nooit een lening of hypotheek voor. Dus moet ik straks in een veel te grote en dure woning gaan wonen.
 • K.H. Kramer

  1 jaar geleden
  850 euro sparen vind ik knap met 1850 euro in de maand. Meid, geef lekker wat meer uit. Leef je leven.
 • Ralf Mevissen

  1 jaar geleden
  Het is u gegund. Maar als volgende week 100.000 Nederlanders ook fijn vrijstaand in de Natuur willen wonen in ern Tiny House dan is dat onmogelijk. Deze kans op dit perceel voor dit maandbedrag is net zoiets als de loterij winnen of als een verhaal over Oma die in 1966 haar huis kocht voor 45.000 gulden en nu nog steeds fijn goedkoop woont. Dit is voor bijna niemand weg gelegd.
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?