De prijs van drinkwater zal gaan stijgen.
Volledig scherm
De prijs van drinkwater zal gaan stijgen. © ANP XTRA

Rekening drinkwater volgend jaar fiks hoger door inflatie

UpdateDe rekening voor drinkwater zal volgend jaar sowieso 10 procent oplopen door de hoge inflatie, aldus de topman van Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. De stijging van de nota kan ‘op termijn’ zelfs uitkomen op 20 à 25 procent, doordat de waterbedrijven ook duurzame investeringen deels doorberekenen aan klanten.   

142 reacties

 • Paul Slinger

  1 maand geleden
  we hebben een van de hoogste kwaliteit water , en dat kost geld,mensen zien en lezen de realiteit niet, het wordt steeds moeilijker om water drinkbaar te maken en te houden,dat kost geld,er zijn ook inversteringen nodig voor nieuw ontwikkelde systemen en apparatuur,hoe je het wend of keert water maken,systemen onderhouden,waterleidingen aanleggen enz enz moet betaald worden door gebruikers of door de overheid via de belasting die we weer met z'n allen betalen,dus water kan en is niet gratis.
 • Nans de Gier

  2 maanden geleden
  Ze willen allemaal een slaatje eruit slaan uit de crises, water hoort in nutsbedrijven waar geen winstoogmerk is het heeft weer ff geduurd maar ze gaan je allemaal leegzuigen die geldwolven.
 • Roel Meulen

  2 maanden geleden
  Zolang we met z'n allen onze toiletten doorspoelen met drinkwater, onze auto's ermee wassen, onze donkere en witte was ermee reinigen..... er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan deze decadentie.
 • Armin De Wild

  2 maanden geleden
  Ach betaal liever€5 per maand aan water dan dat ik dhell spek met 7 miljard extra winst.
 • frans vullings

  2 maanden geleden
  Laat ze het gemiddelde m³ per huishouden berekenen en wie meer verbruikt 2 euro per liter laten betalen.