Rekening na een etentje omhoog? Horecazaken zien stijgende kosten: 'Boter 50 procent duurder’

De deuren zijn weer open, maar financieel blijft het sappelen voor horecazaken: herstellen van de zoveelste lockdown, hoge energieprijzen, stijgende salarissen en ook grondstoffen zijn duurder: zien we dat terug op de rekening na een etentje of borrel? Horecazaken vrezen van wel.

26 reacties

 • Theo Zoethoutmaar

  4 maanden geleden
  Prijs jezelf maar goed uit de markt met prijsverhogingen in de horeca.
 • Misjel Harten

  4 maanden geleden
  Beste horeca ondernemers, hoe duurder jullie worden, des te minder gasten je ontvangt. Dus niet zeuren als je volgend jaar failliet gaat. Veel horeca ondernemers langs de Duitse grens kunnen in Duitsland hun inkopen (gaan) doen. In plaats van alles te laten brengen door de Makro, Sligro, Hanos, en andere veel te dure groothandels. Ondernemer zijn is ok zelf initiatief tonen en andere wegen zoeken.
 • John Houben

  4 maanden geleden
  Een kwalijke zaak horeca, jullie hebberigheid gaat jullie de das omdoen. Ook zij die het gemakkelijk kunnen betalen zullen uit principe wegblijven. Afgelopen week moest ik nuchter in het Ziekenhuis te Sittard verschijnen. Daarna moest ik een uur wachten op een andere afspraak. Aldaar een kartonnen bekertje koffie besteld aan de afhaalbalie en moest daarvoor € 3,50 betalen. Misbruik maken van de situatie is dat. Dat was de eerste en laatste keer dus.
 • Cccc de Bruin

  4 maanden geleden
  OH, OH wat een zielige figuren. Veel teveel horeca zaken meer dan 30% teveel in elk centrum en draaien al jaren op studenten en zwartwerken was de norm! Maar klaagzang blijft aanhouden terwijl ze zichzelf blijven verrijken.
 • Peter Bogaards

  4 maanden geleden
  Ik merk in de supermarkt nauwelijks dat de prijzen stijgen. Stroom wordt voor mij zelfs iets goedkoper, stadsverwarming wordt wel bijna twee keer zo hoog, maar €30 extra per maand of zo is niet om van te schrikken. Dat boter 50% duurder is en vlees 24% zou kunnen, maar dit heeft betrekking op lage groothandel prijzen. Restaurants moeten dus uitkijken dat ze er geen slaatje uit slaan. Horeca is in Nederland al erg duur.