Een spaarpot geeft je geen rente, bij je bank moet je straks misschien zelfs betalen om je spaargeld te stallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een spaarpot geeft je geen rente, bij je bank moet je straks misschien zelfs betalen om je spaargeld te stallen. © Getty Images/EyeEm

Rente betalen over je spaargeld lijkt in zicht: 'Banken moeten lage inkomsten compenseren’

De eerste banken zijn inmiddels zover: klanten moeten geld betalen om meer dan een ton op hun spaarrekening te zetten. De Consumentenbond pleit alvast voor een verbod op negatieve spaarrente onder de 100.000 euro, maar banken sluiten die volgende stap niet uit.

35 reacties

 • F. Haarsma

  1 jaar geleden
  Dan verdeel je toch gewoon je vermogen over meerdere banken.
 • Jaap Benne

  1 jaar geleden
  Hahaha, de wereld is weer te klein als het gaat over negatieve rente. Ontvang je een rente van 0,5% dan wordt er steen en been geklaagd dat dit zo weinig is, moet je 0,5% over een ton betalen, dan schreeuwt men ook weer moord en brand. Ik zou dit heel graag betalen, maar ik heb geen ton helaas. Banken moeten negatieve rente betalen bij de ECB is het dan zo gek dat ze vanaf hogere bedragen hier een kleine vergoeding rekenen? Benieuwd hoeveel reageerders meer dan een ton op de bank hebben staan..
 • Ed Grondelle

  1 jaar geleden
  Als we rente moeten gaan betalen over onze spaarcenten, krijgen we dan rente over geld wat we lenen
 • F.T. Lang

  1 jaar geleden
  Spreiden over 2 of meer banken.
 • Pieter Zeeuw

  1 jaar geleden
  En binnenkort is er geen Cash geld meer, dit gaat afgeschaft worden, let op mijn woorden. Dus die oude sok gaat niet werken.
 1. Zzp'er Gitana (34) wil vroeg met pensioen en spaart 200 euro per maand: 'Geld is op voor haar 60ste'

  Zzp'er Gitana (34) wil vroeg met pensioen en spaart 200 euro per maand: 'Geld is op voor haar 60ste'

  Je hele leven hard werken in je eigen bedrijf en dan op je oude dag op een houtje bijten. Dat lot dreigt voor veel zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers), die te weinig regelen voor later. Geld wegzetten voor je pensioen is lang niet bij iedereen top of mind. Veel van hen vinden het te duur, te ingewikkeld of nog te ver weg om zich in te verdiepen. Bovendien sluiten pensioenspaarplannen niet goed aan bij hun wensen. Want in tijden van nood kun je niet zomaar aanspraak maken op je opgespaarde pensioengeld.