Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Richard werkt 32 uur per week, maar kan net als 200.000 anderen nauwelijks rondkomen

Van alle armen in Nederland heeft een op de drie gewoon een baan, maar ondanks dat inkomen kunnen zij amper rondkomen. Met de stijgende prijzen en het uitblijven van koopkrachtgroei vreest het Nibud diepere financiële ellende bij een groeiende groep Nederlanders.

30 reacties

  • Adriaans

    2 jaar geleden
    Vroeger was de vaste lasten zoals huur gas water en licht . 30% van je inkomen. Nu is dat door marktwerking 50 %. Mijn moeder kon 70 jaar geleden met 18 gulden per maand meer dan ik met 1800 euro nu
  • Paul Slinger

    2 jaar geleden
    paul slinger wat had die Richard dan verwach? weinig werken en veel salaris, dat kan maar dan heb je de verkeerde baan gekozen, dus gewoon meer werken minder luxe dingen aanschaffen, dan kom je er wel.
  • H Bakker

    2 jaar geleden
    Afschaffen die toeslagen, minimum loon omhoog. Bedrijven maken grote winsten over onze rug.
  • Lin Swinkels

    2 jaar geleden
    Ik werk 25uur in de week na 13 jaar 38uur gewerkt te hebben. Ja ook ik kan nauwelijks rondkomen nu. Zoals iedereen hier zowat schreeuwt dat mensen met weinig uren maar meer moeten werken. Ok zal ik doen, betalen jullie dan mijn uitkering als ik wederom overwerkt / met een burnout thuis zit? Het is niet dat ik niet wil, het is dat mijn lichaam en geest het niet kunnen. Voor degenen die denken dat ik mij aanstel, loop een dag in mijn schoenen.
  • M.G. Bults

    2 jaar geleden
    H. Hazzevanger. U weet niet van de armoede in Nederland. Ik werk met de onderkant van de samenleving en die hebben geen smartphone. Wat U stelt is de smoes voor heel Rechts Nederland om de armoede in Nederland volkomen te ontkennen. Sinds Paars II, daarna CDA en toen de VVD is de armoede toegenomen. Uitkeringen en lage lonen stijgen niet mee met de welvaart. Alleen de rijken profiteren van de stijgende economie. De burger wordt niet gecompenseerd, met als gevolg; armoede. Leve de VVD.
  1. Negatieve stroomprijzen en dynamisch contract: goed idee om je zonnepanelen uit te zetten?
    PREMIUM
    19

    Negatieve stroomprij­zen en dynamisch contract: goed idee om je zonnepane­len uit te zetten?

    Huishoudens met een dynamisch energiecontract krijgen zondag waarschijnlijk weer te maken met negatieve stroomprijzen. Dat betekent dat een wasje draaien geld oplevert. Maar stroom opwekken met zonnepanelen kost dan geld. Is het een goed idee om je zonnepanelen tijdelijk uit te zetten? We vragen het aan Thijs ten Brinck van Wattisduurzaam.nl en aan Rens Schoorl, directeur van dynamische energieleverancier Tibber.