Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Rondkomen als single lastiger? ‘Een-persoonsverpakking laat ik liggen, is duurder dan grotere portie’

Hoe regel je als single je financiën op een goede manier? Als alleenstaande betaal je in verhouding vaak meer voor boodschappen, huur of hypotheek en vakantie. Of geef je met een eenpersoonshuishouden juist minder uit? 

28 reacties

 • E van der Harg

  10 maanden geleden
  Verhuur een kamer, zeggen ze... nou mooi niet dus. Onderverhuur in een huurhuis is doorgaans niet toegestaan. Daarnaast; de onvrijheid van een vreemde in je huis. Nee ik niet. Ik kook zelf maar twee keer in de week, en eet vaak twee dagen t zelfde. Pastagerechten laten zich prima invriezen.. @C.J.H.Pieterse; een koelvriescombinatie heeft drie of vier lades en daar kan je een heleboel in kwijt, ook als je klein woont. Uitgekiend inpakken .. En aanbiedingen jagen. Echt wel!
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Bezopen is het als alleenstaande betaal je teveel gewoon!!
 • C.J.H. PIETERSE

  1 jaar geleden
  @ Piet Snot: Als singles in een klein appartement wonen, is er vaak onvoldoende ruimte voor een vrieskist, en het vriesvak van een koel-vriescombinatie is best gauw vol, hoor. Maar daarmee heeft u kennelijk geen ervaring: gezien uw naam bent u toch wel inventief genoeg om dat zelf te kunnen bedenken? G.J. de Vries denkt, ook weer vanwege zijn/haar naam, natuurlijk als eerste aan het invriezen van voedsel.
 • Piet Snot

  1 jaar geleden
  @GJ de Vries: tompoucen kun je gewoon invriezen hoor! Geldt voor heel veel andere dingen ook! Maar nee, liever klagen dan een beetje inventief zijn! W. Berendsen
 • Charlotte Bourjois

  1 jaar geleden
  @Gerrit Kassies: trouwen hoeft niet persé, een contract is ook goed. En tóch moet je in mijn gemeente en de wbv vragen of mag. Door de woningnood zijn de regels strak aangetrokken, er wordt zelfs getrouwd om aan een huis te komen... @Harry Saas: wc-papier, zeep, potten groenten, drank: blijft allemaal heel lang goed. Heb 4 tandpasta liggen, aanbieding 5 voor 10,- Kan weer een tijdje vooruit en het eet geen brood. Ook 48 rollen wc-papier: ook niet bederfelijk. Appelflappen gewoon niet, diabetes!!