Fietskoerier van flitsbezorger Gorillas. Zin in bananen? Volgens de belofte staan ze binnen 10 minuten op je stoep.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietskoerier van flitsbezorger Gorillas. Zin in bananen? Volgens de belofte staan ze binnen 10 minuten op je stoep. © AFP

Russische prijsvechter rukt op: ‘Mensen met kleine beurs vinden Lidl en Aldi inmiddels te duur’

Jumbo presenteerde deze week ronkende omzetcijfers (dik 5 miljard). Des te opvallender was de opmerking van de directie dat het verdienmodel van de supermarktketen onder druk staat. Met welke bedreigingen hebben supermarktconcerns te maken? We zetten er 4 op een rij. Van flitsbezorgers tot een Russische prijsvechter die de strijd wil aangaan met Lidl en Aldi.

72 reacties

 • Arthur Brandenburg

  1 jaar geleden
  Concurrentie is goed voor de consument mits het product niet ten koste gaat van de producent. Verdienen in geld of product is in deze consumptie maatschappij bijna niet meer weg te denken alleen de vraag is héb je het echt nodig en wij consumenten zijn eigenlijk de oorzaak van deze wildgroei … in elk geval wens ik een ieder een goed leven toe!
 • Angela Fortes

  1 jaar geleden
  Zal wel troep zijn. Dat zijn al die non-eu producten. Bespoten groenten en vlees vol groeihormonen , nee dankje.
 • Jacob F. Rijs

  1 jaar geleden
  Prijsvechter zijn is in principe altijd goed, alleen er is altijd iemand die de rekening betaalt...de landbouwer, de veehouder? We zien roofbouw op arbeid met de fabricage van grondstof, een artikel die in luxe goederen wordt verwerkt. Als je dit weet, kun je er niet blij mee zijn.
 • Vrolijk

  1 jaar geleden
  Leo Haas 16 uur geleden Meer concurrentie is alleen maar goed voor iedereen. Ook voor het personeel dat met een nul-urencontract en het minimumloon wordt uitgebuit?
 • L Koenraad

  1 jaar geleden
  @ Arie Koster Kleine correctie ik moet op de markt meer betalen dan in de winkels sorry maar voor groente en fruit heeft de markt bij mij afgedaan. Boodschappen laten bezorgen prima als het verpakte waren zijn zoals een pak snelfilterkoffie 250 gran D.E. rood, maar als het verswaren zijn wil ik zezelf kiezen. Nadeel van de super is voor mijn gezin (3 pers) dat alles (vlees, gebak e.d.) is verpakt per 2 (= te weinig) of per 4 (= teveel) of per pond (tomaten) terwijl ik er maar 1 of 2 nodig heb.