Sancties tegen Rusland duwen Nederland richting recessie

videoDe economische sancties van de westerse landen raken Rusland hard. Maar we schieten ook in onze eigen voet: de oorlog in Oekraïne dreigt Nederland in een recessie te duwen, waarschuwen economen. Consumenten en bedrijven zullen de nadelige gevolgen van prijsstijgingen zeker twee jaar voelen.

85 reacties

 • Robbert Scholten

  6 maanden geleden
  Ik geloof er helemaal niets van,Rusland heeft een economie ter grootte van de benelux,zoals bekend,en al geregeld in de serieuze medi is neergepend,het is dood eenvoudig zo dat we worden belazerd
 • Edwin Dik

  7 maanden geleden
  We worden bedonderd...de vaten olie prijzen dalen en aan de pomp knalt het per dag 6 cent omhoog. De corona kosten zijn zo wel snel terugverdient.
 • Maria Yvonne Franssen

  7 maanden geleden
  @J.Blitterswijk Mee eens. Het klinkt in die kringen al jaren naar hitsende oorlogsverklaringen aan Rusland. Van Balen (VVD) met Belg Verhofstadt op de barricades van 2014 in Kiev: Omgekeerd zou de EU hebben gesproken van 'Inmenging door vreemde mogendheden in binnenlandse aangelegenheden', en zou dit soort politici zijn uitgewezen. Zo erg was het dus nog niet met de democratie van de Oekraïne in 2014. VS Kolonel bd D.Mcgregor: géén held wiens volk wordt blootgesteld a.e. niet te winnen oorlog.
 • Petrus Dijkzeul

  7 maanden geleden
  Als men een kat in het nauw drijft maakt hij rare sprongen, zo ook met Rusland. De wereld is Rusland nu aan het bombarderen met sancties, maar daar treft je niet echt mee degene die aldaar aan de macht zijn, eerder is het de Russische bevolking. Zo verwacht maar tegensancties wat ons harder zal kunnen gaan treffen, uitsluiting van energie uit Rusland.
 • Willem Heerema

  7 maanden geleden
  @Anoniem: Inderdaad, liever een recessie dan onder het regime van een bezetterstaat leven. Kijk o.a. hoe de Palestijnse bevolking er al jaren onder lijdt, overigens zonder hulp vanuit de VS.
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”