Sandra (37) moest overleven toen ze in de schulden zat, en leerde daar veel van.
Volledig scherm
Sandra (37) moest overleven toen ze in de schulden zat, en leerde daar veel van. © M.C. de Waal

Sandra (37) betaalde flinke schuld af: ‘Koop geen wasmiddel als het geen aanbieding is’

superbespaardersSommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer: Sandra Doevendans (37), wie haar zuinige gedrag overhield aan heftiger tijden toen zij haar café met groot verlies verkocht.

16 reacties

 • Dirk-Willem de Waard

  2 dagen geleden
  Besparen is gemakkelijker als geld verdienen. Boodschappen kan je zoveel als mogelijk in de aanbieding, bekijk de folders. Kleren en baby spulletjes, zijn online goedkoper als in de winkel. Probeer maandelijkse lasten zo laag als mogelijk te houden, bekijk of abonnementen goedkoper/eenvoudiger kunnen. Los extra af in je hypotheek (indien mogelijk) zodat je lasten dalen. Momenteel wordt het geld snel minde waard, mijn tip investeer in waarde vaste objecten zoals b.v. goud/zilver (weinig risico)
 • A. Beek

  3 dagen geleden
  Wij zijn nooit iets tekortgekomen thuis en zijn eigenlijk best verwend, maar dat heeft ons alleen maar bewust gemaakt van de beperkingen van geld toen we gingen studeren. Een beetje student komt voortdurend geld tekort, in ieder geval in mijn tijd en dus word je vindingrijk. Boodschappen doen op de markt, altijd met huisgenoten eten, zeep en tandpasta groot inkopen enz. enz. Resultaat, we hebben geleerd hoe het kan met weinig en dat is altijd handig.
 • R. Burghart

  3 dagen geleden
  Wij gaan ook zo op koopjes af,alleen wat in de reclame is en dan wat inslaan,afgeprijsde artikelen omdat ze toch tot overmorgen bruikbaar zijn, cadeautjes in maart of eerder kopen omdat ze dan afgeprijsd zijn en niet pas in november voor de Kerst of andere feesten.Zelfs kleding bij de kringloop,vaak zit daar nog zoveel goeds en moois bij.Op deze manier kan ik mij reizen die lang en ver zijn permitteren die de nodige duizenden euro kosten en die doe ik 2 x en nog 2 kortere reizen (zonder corona)
 • andries Detmar

  3 dagen geleden
  Denk dat het artikel niet bedoeld is om medelijde met haar te hebben. Zij toont dat je je zelf uit de schulden kan werken. Haar huidige inkomen staat daar lis van. Wat ook mooi om te lezen is, dat zij een stukje van haar inkomen doneert voor armlastige. Als we dat meer zouden doen, zou er een veel leed minder zijn. Dit artikel is een voorbeeld voor mensen in de zelfde situatie.
 • Sunny Anders

  3 dagen geleden
  Dirk Kuperus: dat is precies wat ik ook doe, heb voor het eerst in m'n leven 10.000.- op de bank staan voor nood. Kan makkelijk (even corona wegdenken) op vakantie, een buffer van 5000,- is genoeg voor een vrouw alleen. De angst om oud brood met hagelslag te moeten eten op 1e kerstdag zit er na 15 jaar nog in. Mss omdat het vroeger niet mijn schuld was, die armoe. Mag nooit meer gebeuren, zoiets? Wil zo graag ook kunnen genieten, werk er hard voor. Altijd gedaan ook, als kind al.
 1. Honderden Russen skiën in hun zwemkleding de berg af
  Play

  Honderden Russen skiën in hun zwemkle­ding de berg af

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie