Minister Carola Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen (ChristenUnie) beantwoordt vragen van Kamerleden over de nieuwe pensioenwet in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Minister Carola Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen (ChristenUnie) beantwoordt vragen van Kamerleden over de nieuwe pensioenwet in de Tweede Kamer. © ANP

Schouten: Verder uitstel pensioenwet kan indexatie in de wielen rijden

Zolang pensioenfondsen niet weten of het nieuwe pensioenstelsel er komt, kunnen zij terughoudend zijn om de pensioenen te verhogen. Daarvoor waarschuwt minister Carola Schouten (Pensioenen). Daarmee reageert zij op partijen in de Tweede Kamer die meer rekensommen willen afwachten vóór ze stemmen over de nieuwe pensioenwet.

111 reacties

 • Elisabeth Langerhorst

  1 maand geleden
  Het verbieden van een Politieke Partij, leidt tot een ON DEMOCRATISCH Kabinet.... Belachelijk dit!!
 • T. Jong

  1 maand geleden
  De pensioenfondsen kunnen nu gaan indexeren en een inhaalindexatie geven, volgend jaar ook nog steeds, volgens het oude stelsel. Schouten heeft het over haast, dan zit er een luchtje aan. Haastige spoed met 1500 miljard is de mensen een rad voor de ogen draaien. Het voordeel van de twijfel, erg gevaarlijk met 1500 miljard spelen.
 • Jan Proeme

  2 maanden geleden
  De vraag waarom is het nodig die vraag is nog steeds niet beantwoord . Iets wat goed is ga je niet veranderen. Het is niet jullie geld. wij gaan ook niet over jullie portemonnee
 • Liesbeth Paap

  2 maanden geleden
  Het is ons geld blijf er vanaf geen geld eruit voor omzetting kost alleen maar geld .Rekenrente overboord en alleen werkelijk rendement laten tellen is verandering genoeg .Brussel ziet ons veld wel zitten. Allemaal zakkenvullers.
 • paul schaeffer

  2 maanden geleden
  Bedenk dat er zeer veel deelnemers zijn die helemaal niet bij een fonds zijn aangesloten en al jaren een pensioenverzekering hebben op beschikbare premieregeling. Deze mensen vallen ook niet onder een CAO. Meer dan 1 miljoen mensen. In die regeling wordt nooit geïndexeerd. Bij sommige verz.mij. Is tegenwoordig de mogelijkheid door te beleggen in de uitkeringsfase. Best risicovol maar kans op een hogere uitkering maar dit kan dus ook flink tegenvallen.