Drukte in de speelgoedwinkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in de speelgoedwinkel. © Hollandse Hoogte / ANP

Sint en Kerstman moeten diep in buidel tasten: speelgoed tot wel 75 procent duurder

Krijgen Sinterklaas en de Kerstman hun cadeautjes in december op tijd bezorgd? Door een oplopend tekort aan grondstoffen, een ernstig ontregelde zeecontainervaart én fabriekssluitingen in China wordt het volgens speelgoedgroothandels- en winkels nog spannend of met name speelgoed op tijd kan worden geleverd. Door de krapte gaan ook de prijzen omhoog, soms wel met 75 procent. 

39 reacties

 • Roelof Bagnay

  1 jaar geleden
  Het grootste deel van het speelgoed komt uit China stop daar mee .china een politiek onbetrouwbaar land.we kunnen het hier maken .blackvryday is een verzinsel van de winkeliers de prijzen zij helemaal niet goed koper de mensen worden opgelicht en belazerd. De aanvoer van speelgoed is Allang in nederland .je kan enorme voorrade niet een maan van tevoren bestellen.daar komt,logistiek heelvat meer voor kijken
 • M. J.

  1 jaar geleden
  Marco S. Zelf, de piek in de prijs voor grondstoffen lag in maart. Ondertussen zijn we op weg naar een nieuwe en nog hogere piek. De prijzen voor containers waren toen al fors aan het stijgen en bedroegen in augustus soms al $20.000 voor een 40 voet container. Oftewel, je reactie klopt echt niet. Michiel Jacobs
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  V Blessing, dat heeft Europa ook helemaal aan zichzelf te danken. Als je alles zo duur maakt dat is het begrijpelijk dat mensen het buiten Europa gaan kopen. Maar veel landen in Europa zijn ook nog steeds goedkoper dan Nederland. Nederland heeft zichzelf kapot gemaakt omdat de mensen alleen maareer willen.
 • Henry Koster

  1 jaar geleden
  De sint gaat dit jaar echt ons huisje voorbij. De fun was trouwens toch al de nek omgedraaid door al die militante actievoerders van beide kanten dus misschien moet de sint maar erns overboord slaan tijdens het Sinterklaas journaal. Even slikken en verwerken maar goed we hebben gelukkig nog halloween (cynisch).
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  @Norbert Schooten,Inderdaad .De overheid wilde en we werden gestimoleerd om een 2e verdiener zijn. Geweldig toch meer omzet voor MKB meer belasting http://inkomsten.De inkomsten en uitgaven groeien de pan uit We zijn nu zover dat een 1 verdiener het bijna onmogelijk alleen op kan http://brengen.Er zijn er velen die geen 2 verdiener kunnen of willen zijn .Zij hebben soms geen keus.Maar worden dadelijk wel geconfronteerd met exorbitant hoge prijzen .Wat de overheid met alles gecrëeerd heeft.
 1. Speelgoedketens waarschuwen voor langere levertijden rond kerst

  Speelgoed­ke­tens waarschu­wen voor langere levertij­den rond kerst

  Consumenten doen er verstandig aan cadeautjes voor sinterklaas en kerst op tijd in te slaan vanwege de huidige problemen in de toeleveringen. Speelgoedwinkels verwachten niet direct te maken te krijgen met echte tekorten voor de aankomende feestdagen, maar wijzen wel op de langere levertijden. Dat zeggen speelgoedverkopers zoals Intertoys en Lobbes.nl, maar ook webwinkels Amazon en bol.com na een rondgang van ANP.