Soraya in Griekenland.
Volledig scherm
Soraya in Griekenland. © Soraya Koendjbiharie

Soraya heeft achttien potjes, waaronder voor vakantie: ‘Begin elk jaar met 3000 euro’

Hoe duur is jouw vakantie?Vakantie: we kijken er reikhalzend naar uit én geven er graag ons geld aan uit. Maar hoeveel betalen we er eigenlijk voor? Iedere week vragen wij een vakantieganger naar het budget. Deze week: Soraya Koendjbiharie (33) geeft ongeveer 5000 euro per jaar uit aan vakanties naar Griekenland.

17 reacties

 • Rashna Doerga

  1 jaar geleden
  Het is een combi van factoren en prioriteiten stellen. Ik reis ook zo een 5x per jaar, veelal buiten Europa. Met een HBO salaris is dat idd makkelijker te doen, maar tis ook mogelijk met een MBO salaris: reizen buiten hoog seizoen, geen reisbureau inschakelen, flexibele vliegdata en overstappen voor goedkopere tickets, goedkopere hotels/appartementen, deels zelf boodschappen doen, OV gebruiken. En ja, je geldt niet besteden aan (dure) materiele zaken etc.. Met kids is het een ander verhaal.
 • Willem Paape

  1 jaar geleden
  Soraya, ik weet niet wie je bent, maar wel dat het heel lief is dat je die mevrouw uit Mykonos 160 Euro hebt laten houden. Tranen in mijn ogen. Willem Paape
 • K. West

  1 jaar geleden
  K.West Niks mis mee met sparen. Zouden een hoop mensen eens moeten doen voor ze zich uitgaven permitteren die ze niet aankunnen en eindigen met schulden.
 • S Jungschlager

  1 jaar geleden
  Mooi toch? Ik spaar ook al jaren met verschillende spaarpotjes. Erg handig!
 • I Vries

  1 jaar geleden
  Wat mij verbijsterd is dat er hele volksstammen samen met soraya 3 tot wel 5???? op vakantie gaan. Liefst per vliegtuig. Het ontgaat mij ten ene male wat mensen bezield om dat te doen in deze tijd van klimaatverandering. Ben ik nou gek of zo.