Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Spaartaks onhoudbaar, zo’n 60.000 mensen moeten te veel betaald belastinggeld terugkrijgen

Opnieuw zorgen voor de Belastingdienst, die vermogende spaarders ten onrechte flink belastte met fictieve rendementen. Zo’n 60.000 spaarders die hier eerder bezwaar tegen maakten, moeten het te veel betaalde belastinggeld terugkrijgen, volgens een arrest van de Hoge Raad. Één ding is zeker: het nieuwe kabinet heeft er een joekel van een hoofdpijndossier bij.

35 reacties

 • Roel de Lange

  9 maanden geleden
  Zowel de grondwet art 1: Allen die in Nederland woont worden in gelijke gevallen gelijk behandeld als het gelijkheidsbeginsel van de belastingdienst: Wij moeten in gelijke gevallen op een gelijke manier behandelen.U kunt een beroep doen op het gelijkheidsbeginsel als wij andere personen in dezelfde Fiscale omstandigheden gunstiger hebben behandeld. Dit moet met een massa claim via het Europees gerechtshof zeker haalbaar zijn ondanks het stiekeme wetje om het verlate claimen te ontmoedigen!
 • Dennis Evers

  1 jaar geleden
  Vermogensbelasting en ook erfbelasting zijn sws belachelijk, er is hier namelijk al gewoon inkomsten belasting over betaald.
 • Thom Keizer

  1 jaar geleden
  Dus, moet ik hier de conclusie uittrekken dat de overheid wel mag stelen van de burger?? Ik heb zelf meerdere keren bezwaar aangetekend werd NIET gehonoreerd, en daarom de laatste jaren niet meer gedaan hielp toch niet en nu weer zo'n schofterige regel. Ik heb een paar spaarcenten voor mijn pensioen. Mijn eigenlijke pension 22 jaar betaald ben ik kwijt. Zelfs mijn zuur gespaarde spaarcenten door NOOIT op vakantie te gaan worden mij weer door de overheid afgestolen. Daarom nu tot 71 werken.
 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  Nou, kom maar op dan, met die terugbetaling! Ik had een erfenisje ontvangen en wilde dat opzijzetten om eerder met pensioen te kunnen, omdat ik wel voorzag dat ik zou opbranden in het onderwijs. Maar ja, nèt over de grens van box 3, dus een aantal jaren flink moeten dokken over een bedrag waar overigens ook al een behoorlijke mep erfbelasting over was betaald. Er werd gezegd dat de rente over spaargeld 4% was (niet dus) en daar werd dan het belastingtarief op gebaseerd. Is dit krom of krom?
 • Vorst

  1 jaar geleden
  Beste meneer Barry Schouten, De belastingdienst is een uitvoeringsorganisatie. De regeltjes worden bedacht door de volksvertegenwoordigers van de meeste Nederlanders.