Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Spaartaks onhoudbaar, zo’n 60.000 mensen moeten te veel betaald belastinggeld terugkrijgen

Opnieuw zorgen voor de Belastingdienst, die vermogende spaarders ten onrechte flink belastte met fictieve rendementen. Zo’n 60.000 spaarders die hier eerder bezwaar tegen maakten, moeten het te veel betaalde belastinggeld terugkrijgen, volgens een arrest van de Hoge Raad. Één ding is zeker: het nieuwe kabinet heeft er een joekel van een hoofdpijndossier bij.

37 reacties

 • Dennis Evers

  5 maanden geleden
  Vermogensbelasting en ook erfbelasting zijn sws belachelijk, er is hier namelijk al gewoon inkomsten belasting over betaald.
 • Thom Keizer

  6 maanden geleden
  Dus, moet ik hier de conclusie uittrekken dat de overheid wel mag stelen van de burger?? Ik heb zelf meerdere keren bezwaar aangetekend werd NIET gehonoreerd, en daarom de laatste jaren niet meer gedaan hielp toch niet en nu weer zo'n schofterige regel. Ik heb een paar spaarcenten voor mijn pensioen. Mijn eigenlijke pension 22 jaar betaald ben ik kwijt. Zelfs mijn zuur gespaarde spaarcenten door NOOIT op vakantie te gaan worden mij weer door de overheid afgestolen. Daarom nu tot 71 werken.
 • Julia van Damme

  6 maanden geleden
  Nou, kom maar op dan, met die terugbetaling! Ik had een erfenisje ontvangen en wilde dat opzijzetten om eerder met pensioen te kunnen, omdat ik wel voorzag dat ik zou opbranden in het onderwijs. Maar ja, nèt over de grens van box 3, dus een aantal jaren flink moeten dokken over een bedrag waar overigens ook al een behoorlijke mep erfbelasting over was betaald. Er werd gezegd dat de rente over spaargeld 4% was (niet dus) en daar werd dan het belastingtarief op gebaseerd. Is dit krom of krom?
 • Vorst

  6 maanden geleden
  Beste meneer Barry Schouten, De belastingdienst is een uitvoeringsorganisatie. De regeltjes worden bedacht door de volksvertegenwoordigers van de meeste Nederlanders.
 • Barry Schouten

  6 maanden geleden
  Schandaal nummer zoveel en wéér de belastingdienst. De schuldigen zullen vast wel hun baantje behouden net als bij het vorige schandaal.Zal wel weer een boete worden die in principe dan betaald wordt door...juist...de mensen die slachtoffer zijn geworden van de belastingdienst.