Hollandse Hoogte / ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / ANP

Studeren komt met een prijskaartje

Duizenden studenten beginnen komende weken met hun opleiding op de universiteit, hogeschool of mbo. Wat kost een studie eigenlijk?

5 reacties

 • P. Tettert

  4 maanden geleden
  @Henri Koster, als je zoon niet naar het 3e leerjaar gaat (doordat hij niet kon wennen (?) aan afstandsonderwijs), vind ik je benaming dat hij er afgetrapt is een beetje vreemd. Logisch lijkt mij dat als iemand niet deelneemt, hij ook niet het jaar erna ingeschreven kan blijven staan. En ja het is een moeilijk jaar geweest. Voor iedereen, helaas. Dat is spijtig voor als je dan de capaciteiten niet hebt om daar aan te wennen.
 • Paul Gerhardt

  4 maanden geleden
  Het is schandalig dat jonge mensen door een slecht systeem worden opgezadeld met enorme schulden!
 • Ting C Man

  4 maanden geleden
  mijn zoon is een internationale 2e jaars student van buiten de EU Waarom waarom moet hij gewoon 100% €10.716,00 betalen? Hij heeft geen enkel voordeel gekregen voor zijn opleiding, integendeel.
 • Patrick schol

  4 maanden geleden
  Laten we studeren gratis maken ipv alleen investeren in de toekomst van andere landen. En stel een maximum leeftijd in dat het gratis is bv 25 jaar en als iemand z'n opleiding niet haalt doe niet zo moeilijk met terugbetalen denk dat het belangrijk is dat niemand een studieschuld heeft en iedereen gelijke kansen heeft. Gooi je er met de pet naar heb je jezelf ermee in de toekomst
 • Henry Koster

  4 maanden geleden
  Onze zoon kon dit nare coronajaar niet wennen aan afstandsonderwijs en is niet naar 3de leerjaar MBO (GLR Rotterdam) overgegaan en dus de opleiding afgetrapt, nu heeft hij geen diploma en 3000 schuld voor zijn OV studenten kaart die hij eigenlijk niet eens nodig heeft gehad (hij woont op fietsafstand van school) daarbij komt dat 2020 alles vrijwel vanuit huis is gegaan. Vind het schandelijk dat er men vanaf hun 16de wel wordt gelokt om zo'n ding af te nemen en nu MOET terugbetalen.