Modewinkelier Bart de Groot: ‘We zijn nu dag en nacht bezig. Ik ben nu aan het stutten, opbouwen moet nog komen.’
Volledig scherm
PREMIUM
Modewinkelier Bart de Groot: ‘We zijn nu dag en nacht bezig. Ik ben nu aan het stutten, opbouwen moet nog komen.’ © Nosh Neneh

Terugbetalen coronasteun kan ondernemers de kop kosten: 'Groeit ons boven het hoofd'

De tol van de coronacrisis valt ondernemers rauw op het dak. Nu de samenleving stapsgewijs weer opengaat, komt het moment dat alle rekeningen, achterstallige huren en schulden terugbetaald moeten worden angstig dichtbij. ,,Het is een optelsom van schulden, het groeit boven het hoofd.’’

3 reacties

 • Louis de Boer

  2 jaar geleden
  Als er ondernemers zijn die onterecht geld hebben ontvangen van de belastingdienst is dat geld dat afkomstig is van de mensen die al die tijd netjes hun verdiende geld hebben afgedragen. Dat betekend dat het geld door hardwerkende mensen is opgebracht en later nog een hogere rekening gepresenteerd krijgen hiervan financieel de dupe worden, zomaar ineens in hele diepe zakken gaat verdwijnen.
 • Patrick Bouwhuijzen

  2 jaar geleden
  Ik heb alles netjes betaald aan belastingen als horecaondernemer, dat wil ik dan ook terug!
 • gert meijboom

  2 jaar geleden
  Op grond van wat denken ondernemers dat de belastingdienst hen tegemoet zal komen. De afhandeling van toeslagenaffaire sleept nog steeds, ondanks dat al een hele tijd duidelijk is dat men al dat geld terug dient te krijgen. Wordt een interessante klus, zowel voor volgende minister als voor de ondernemers.
 1. Geld over door corona: ‘Wintersport ging niet door, dus plaatsen we zonnepanelen’

  Geld over door corona: ‘Winter­sport ging niet door, dus plaatsen we zonnepane­len’

  Niet uit eten, geen kaartjes voor festivals en concerten en niet twee keer per jaar op vakantie naar verre landen. Je zou zeggen dat mensen aardig wat besparen door de beperkingen van de coronamaatregelen. Toch is er ook een groep die flink geld uitgeeft. Dankzij de lage rente blijkt vooral de eigenwoningbezitter in de positie om fors te investeren in zijn bezit. „Door corona realiseren mensen zich dat thuis belangrijk is. En dat mag wat kosten.”