Modewinkelier Bart de Groot: ‘We zijn nu dag en nacht bezig. Ik ben nu aan het stutten, opbouwen moet nog komen.’
Volledig scherm
PREMIUM
Modewinkelier Bart de Groot: ‘We zijn nu dag en nacht bezig. Ik ben nu aan het stutten, opbouwen moet nog komen.’ © Nosh Neneh

Terugbetalen coronasteun kan ondernemers de kop kosten: 'Groeit ons boven het hoofd'

De tol van de coronacrisis valt ondernemers rauw op het dak. Nu de samenleving stapsgewijs weer opengaat, komt het moment dat alle rekeningen, achterstallige huren en schulden terugbetaald moeten worden angstig dichtbij. ,,Het is een optelsom van schulden, het groeit boven het hoofd.’’

4 reacties

 • Louis de Boer

  6 maanden geleden
  Als er ondernemers zijn die onterecht geld hebben ontvangen van de belastingdienst is dat geld dat afkomstig is van de mensen die al die tijd netjes hun verdiende geld hebben afgedragen. Dat betekend dat het geld door hardwerkende mensen is opgebracht en later nog een hogere rekening gepresenteerd krijgen hiervan financieel de dupe worden, zomaar ineens in hele diepe zakken gaat verdwijnen.
 • J.J. van van Gool

  6 maanden geleden
  Beste gert meijboom; De toeslagenaffaire betreft nog altijd gepleegde fraude en "vergissingen" die door de ontvanger van het geld niet konden worden aangetoond als terecht ontvangen toeslag. Geef je de zaak uit handen en fraudeert een ander namens jouw dan blijf je zelf verantwoordelijk het is namelijk geld, opgebracht door alle belastingbetalers, wat voor een kind van "gedupeerde" ouders was bestemd.
 • Patrick Bouwhuijzen

  6 maanden geleden
  Ik heb alles netjes betaald aan belastingen als horecaondernemer, dat wil ik dan ook terug!
 • gert meijboom

  6 maanden geleden
  Op grond van wat denken ondernemers dat de belastingdienst hen tegemoet zal komen. De afhandeling van toeslagenaffaire sleept nog steeds, ondanks dat al een hele tijd duidelijk is dat men al dat geld terug dient te krijgen. Wordt een interessante klus, zowel voor volgende minister als voor de ondernemers.