Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/EyeEm

Tot wel 170.000 extra Nederlanders in de kou bij hoge gasprijs

EnergiearmoedeHet aantal Nederlanders dat de energierekening niet of nauwelijks kan betalen, zal flink oplopen als de gasprijs hoog blijft. Dat verwachten onderzoekers van TNO.

36 reacties

 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  Meneer molendijk, ook u kan bv op latere leeftijd uw baan verliezen of arbeidsongeschikt worden. Heeft u een koophuis mag u die eerst “opeten” daarna pas uitkering. Huis kwijt en maar zien dat je sociale huurwoning krijgt maar vrijwel zeker hogere woonkosten. Gezien leeftijd niet meer aan de bak komen. Ook u kan die “werkschuwe” (of is het kansloze) steuntrekker worden en geloof me dan zal deze kruimel je echt nog niet uit de problemen helpen. Dus wees dankbaar niet in die situatie te zitten
 • Wouter Van Gestel

  1 jaar geleden
  Een paar jaar geleden zijn minister Kamp dat de Groningse gaskraan niet dicht kon omdat dan Nederland in de kou komt te zitten. Hij werd overruled en die gaskraan ging toch dicht. En nu blijkt Kamp gelijk te hebben. Dit krijg je als je besluit je eigen gasvoorraden niet te benutten, dan wordt je een speelbal van de wereldmarkt. En wie braaf "van het gas" gegaan is, is nu alsnog de klos omdat de prijs van elektriciteit gekoppeld is aan de gasprijs.
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Misschien zouden mensen die in de kou zitten zich kunnen opwarmen in de gangen van de Tweede Kamer. Hoe meer dat er zijn hoe sneller de politici de gasprijs zullen verlagen. Heb vertrouwen dat deze omlaag gaat, maar hoelang dat duurt is weer het probleem. VVD is van de te ingewikkelde trucjes en dat kost heel veel tijd.
 • M.G. Bults

  1 jaar geleden
  Volkomen onzin, die cijfers. Alleen in Den Haag leven 25% van de inwoners op de rand van, of onder de armoedegrens. Dat zijn ongeveer 100.000 mensen. Van die 25% hebben 20% een baan, ongeveer 25.000 mensen. Dus niet eens een uitkering. Er blijft niets over van onze samenleving met dit "beleid". En dan klagen dat de agressie toeneemt? Laat me niet lachen.
 • G.H. Bellaard - hoogerhoud

  1 jaar geleden
  En als je verwarming hebt met geen enkele kubieke meter gas omdat we warmte en warm water hebben van HVC afvalverbranding en toch de hoofdprijs moeten betalen