Korting op de adviesprijs maakt webwinkelen vaak nog aantrekkelijker.
Volledig scherm
Korting op de adviesprijs maakt webwinkelen vaak nog aantrekkelijker. © Getty Images

Van 1399, voor 899 euro? Wat lijkt op een gigakorting, blijkt vaak niet te kloppen

Een aantal grote webwinkels misleidt consumenten met kortingen op te hoge adviesprijzen. Zo laten ze die kortingen groter lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Onder andere Bol.com, Coolblue en Koopjedeal houden consumenten op deze manier voor het lapje. Dat meldt de Consumentenbond na eigen onderzoek. 

21 reacties

 • Dolly J. de Groot

  2 dagen geleden
  Dolly J. de Groot Als winkels hun producten aanprijzen me zoveel procent korting dan verdienen ze nog heel veel van dat desbetreffende artikel. Als ik soms brutaal vraag wat de inkoopprijs ervan is met btw wil ik het product van hun wel aanschaffen.
 • M. Pietersen

  3 dagen geleden
  wat ik totaal niet begrijp, is dat er zovel mensen zijn die zo dom cq onnozel zijn om bij vooral Coolblue te kopen!! even zoeken, en je vindt het voor 99,99% elders al goedkoper. maar nee hoor, toch blijven mensen er maar domweg kopen. dus wie is hier de domme. geloof mij, als iedereen nou eens even extra alert zijn, dan zou Coolblue helemaal niet meer bestaan? en ook dat 1 leverancier op welk product dan ook, zoals wasmachines, telefoons, televisies net zoveel specialistische kennis heeft. OMG!
 • A. Bolk

  2 weken geleden
  Altijd onderzoek naar prijzen. Op dit moment maakt http://bol.com het wel heel bont. Vorige week betaalde je voor een Ninja Foodi OP500EU 189 euro. Nu 244 euro. Kijk je op verschillende tijdstippen naar dezelfde producten dan veranderen de prijzen ook continue. Het staat allemaal zo ingesteld dat je niet meer van een prijs kan spreken. Het algoritme bepaalt de z.g. beste prijs op moment van bezoek aan de website. De kunst is om het algoritme te verslaan en te kopen wanneer de prijs de bodem bereikt.
 • Ben Vienerius

  2 weken geleden
  Al vele jaren wordt de consument voor het lapje gehouden. Ik werk met en aan computers en waar al 20 jaar de consument beter kan gaan shoppen op internet. Ik maakte toen al mee dat een laptop 1000 gulden minder kostte zonder het voordeel op de BTW mee te rekenen. Momenteel rijzen de prijzen de pan uit, omdat alles waar een snelle videokaart zit opgekocht wordt door cryptominers. Voor iedereen die een nieuwe aankoop wil doen is het aan te raden goed te kijken. Het verschil: €200 tot wel €1000.
 • 101 Garfield

  2 weken geleden
  Geld verdienen door geld uit te geven... Zodra vrouwen zien staan :"korting" worden ze gek. Ze denken dan meteen dat moet ik hebben anders laat ik geld liggen. Kijk gewoon hoeveel je moet betalen en of je het wel nodig hebt. Dan kun je pas geld verdienen door het niet uit te geven.
 1. Dragons’ Den-investeerder Michel Perridon: ‘Koop als het bloed door de straten loopt’
  PREMIUM
  Interview

  Dragons’ Den-investeer­der Michel Perridon: ‘Koop als het bloed door de straten loopt’

  Het grote publiek kent multimiljonair Michel Perridon van het tv-programma Dragons’ Den waarin hij jonge ondernemers op weg helpt. Maar wie is deze opvallende zakenman met vijf Bugatti’s en een Rolls Royce voor de deur? In zijn pas gerestaureerde villa Welgelegen, zijn cadeau aan Rotterdam, geeft hij een uniek inkijkje in zijn leven. ‘Losers hebben een excuus en winnaars hebben een plan.’
 1. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie