Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Verlaag je energierekening met honderden euro’s met deze zes simpele tips

Nu gas en licht vanaf januari honderden euro’s duurder worden, zoeken veel Nederlanders naar snelle manieren om energie te besparen. Wij vroegen experts naar meteen uitvoerbare tips om de energierekening flink te verlagen.

40 reacties

 • Elisa deJong

  3 weken geleden
  Geen vuurwerk kopen.. dan geld voor normale kosten ..
 • Elisa deJong

  3 weken geleden
  Sommige mensen roken wel, maar de gasrekening vinden ze teveel… stop met het dure roken… en geen duur telefoon abonnement…. Etc.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  @Marcel van Hees. Duitsers gaan van kolen over naar gas, want dat geeft minder co2 uitstoot.Wij zitten al op gas, dus moeten wij van het gas af om onze co2 uitstoot te verminderen. Ook stookolie geeft meer co2 uitstoot. Er is geen fossiele brandstof die minder co2 uitstoot dan gas. Als wij onze huizen nog op kolen hadden gestookt, hadden we over kunnen gaan op gas: minder co 2 uitstoot. Geartsje Dijkstra
 • Gerda Ruijgrok

  1 maand geleden
  Waar laat je de oude vriezers? En al die "oude"andere apparaten die nog goed functioneren? De huidige apparaten zijn er op gemaakt om niet lang mee te gaan. Ik heb geen gas meer, ben zuinig, maar niet gierig. Heb een airco die 's morgens het infrarood paneel even helpt om de kamer op temperatuur te krijgen en heb verder in de badkamer ook een paneel en een boiler. Negen zonnepanelen zorgen voor een rekening van nog geen €5.- per maand. Het is een hoekhuiske uit de 50 er jaren. Het kan dus.
 • M Franke

  2 maanden geleden
  @els cazemier, De huidige LED tv's zijn al een stuk zuiniger dan de LCD of plasma tv's (plasma tv's zijn echte energie vreters). Dus wat u zegt klopt niet. En dat de programma's er niet beter op worden heeft natuurlijk niks met energie verbruik te maken.