Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Waarom het zo verleidelijk is om je spaargeld tóch uit te geven

Budgetteren, sparen en rondkomen: dagelijks hoort budgetcoach Carolien Vos van haar klanten hoe moeilijk dat is en waar mensen tegenaan lopen. Ze deelt deze zomer haar beste tips. Vandaag: sparen.

6 reacties

 • Gerard Leferink

  1 maand geleden
  Ze zal moeten beginnen met sparen en daarna beleggen Want van je inkomen kan je nauwelijks rondkomen Heb zelf ook geen topinkomen maar ik heb op mijn 28ste woning gebouwd heb daarna op 35ste opnieuw een woning gebouwd en ben toen getrouwd In de eerste woning bleef mijn moeder wonen tot haar dood 5 jaar geleden Ze heeft trouwens nooit huur hoeven te betalen Ik bleef trouwens beleggen in aandelen en heb mijn 1ste woning aan mijn nichtje verkocht Ga dit jaar met pensioen en bezit nu meer dan een mi
 • bert Linden

  1 maand geleden
  Sparen is een verzekering tegen lenen !!! Jammer dat ze ooit gestopt zijn met bedrijfsspaarregelingen ( Spaarloon en Premiesparen) ongemerkt spaarde je toch een behoorlijk bedrag bij elkaar.
 • Janus van Biersum

  1 maand geleden
  Je kunt beter investeren. Je geld is straks niets meer waard en sta je dan me een hoop spaargeld.
 • GJ de Vries

  1 maand geleden
  GJ de Vries De bedrijven die dik verdienen aan de huidige inflatie worden niet, en ook in de toekomst nooit belast. VVD/D66 beleid met medewerking van de partijen die de C in hun naam hebben, maar schijnbaar zijn vergeten wat die C betekend en waar die voor staat. Naastenliefde doe je schijnbaar onder gelijkgestemden! De rest? Bekijk het maar.
 • H Peters

  1 maand geleden
  Omdat we slap zijn en geen prioriteiten kunnen stellen op hetgeen we echt nodig hebben op korte, middellange en lange termijn. En natuurlijk is het maken van schulden veel te gemakkelijk en is daarna iedereen heel zielig. Gewoon denken, plannen en de tering naar de nering zetten. Dus logica en boerenverstand.