Illustratie: Eric Elich
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie: Eric Elich © Eric Elich

Wanhopige zzp’er Geert heeft 130.000 euro schuld: ‘Ik had in de vette jaren meer moeten sparen’

Geert ligt te woelen in zijn bed. Die schuldenberg. Het grijpt hem naar de keel. 130.000 euro. Hoe ga ik dit oplossen? Die vraag dreunt constant door het hoofd van de inwoner van Woensdrecht.

9 reacties

 • Adriaans

  1 maand geleden
  Niet alle geld dat binnen komt is winst. Van elke honderd euro kan je twintig euro als zijnde de jouwe uitgeven. De rest is voor de staat. Verzekering. Pensioen. Maar ja de meeste denken dat is mijn geld. En leven opgrote voet
 • N. Geradts

  1 maand geleden
  Die man zegt het zelf al, hij had moeten sparen in de goede jaren. Zelfs zonder covid had het fout kunnen gaan bijvoorbeeld door een economische crisis. Ik denk dat mensen toch te vaak in zo'n avontuur stappen zonder zich helemaal te realiseren wat ze doen, zeker als ze grote investeringen moeten doen om een bedrijf te beginnen of uit te breiden.
 • Erik Hoogeweij

  2 maanden geleden
  @KarelvanderMerwe: kortzichtige reactie nietwaar? Alles weer op het bordje van de overheid kieperen, zo makkelijk en goedkoop! Een ZZP-er heeft een eigen verantwoording en moet gewoon zorgen dat hij zijn zaken op orde heeft en niet voor zich uit schuift. Als hij daar niet toe in staat is moet hij gewoon in loondienst blijven.
 • J. Breuer

  2 maanden geleden
  Wie eigen baas wil zijn moet ook zorgen dat alles in orde is en niet jammeren als hij dat niet gedaan heeft.
 • Inri van Hulst

  2 maanden geleden
  @VE. een ZZP-er doet het zonder personeel, het zit in de naam, dus uitroepen dat hij/zij moet besparen op personeel uitgaven wordt dan overbodig.