Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

We geven steeds minder fooi, maar hoeveel is eigenlijk gebruikelijk?

De coronacrisis heeft veel invloed op de horeca. Er heerst een personeelstekort en de inkoop- en verkoopprijzen zijn gestegen en dat merken consumenten bij het afrekenen. Welke invloed heeft dit op de hoogte van de fooi?

126 reacties

 • Frans Appel

  2 maanden geleden
  Jaren geleden, besloot men, om het gedoe rond fooien voor iedereen op te lossen, de prijzen met 10% te verhogen. Dat was dan het produkt inclusief fooi. En wat doen we nu ? we geven fooi !!!. Dat zit al bij de prijs in mensen !!!!. Van Gulden een Euro maken, inclusief fooi inclusief Corona goodwill steun en de Horeca maar cashen.
 • Paul Slinger

  1 jaar geleden
  Fooi is een leuk fenomeen, wat is het eigenlijk? extraatje voor de pot of voor de bedienend persoon? is het uurloon gebaseerd op fooien? ik werk al heel lang en ik heb nooit een fooi ontvangen en fooi wordt alleen gebruikt in de horeca, is ook achterhaald, ik denk meer aan het uurloon omhoog gooien en fooi na een bediening is leuk maar is in Nederland verleden tijd
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Twee miljard voor koopkracht is onzin,hoe controleer je dat,
 • Panneman

  1 jaar geleden
  Fooi? de laatste tijd moet je zelf de menu kaart scannen en zelf bestellen en met een Pin betaling afrekenen, wat je dan niet hoeft te doen is het uitserveren van je bestelde consumptie, dus fooi? dat is echt verleden tijd!
 • Henk Versluis

  1 jaar geleden
  Fooien slaan nergens op ik betaalde laats nog 5 euro voor een Heineken 0.0 nou dat vind opzich al naar oplichting rieken ,en dan nog fooi geven Ik heb bij mijn werk bij mijn werkgevers nog nooit een fooi gezien oja toch het salaris