Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

We geven steeds minder fooi, maar hoeveel is eigenlijk gebruikelijk?

De coronacrisis heeft veel invloed op de horeca. Er heerst een personeelstekort en de inkoop- en verkoopprijzen zijn gestegen en dat merken consumenten bij het afrekenen. Welke invloed heeft dit op de hoogte van de fooi? 

124 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Twee miljard voor koopkracht is onzin,hoe controleer je dat,
 • F. H. Panneman

  1 maand geleden
  Fooi? de laatste tijd moet je zelf de menu kaart scannen en zelf bestellen en met een Pin betaling afrekenen, wat je dan niet hoeft te doen is het uitserveren van je bestelde consumptie, dus fooi? dat is echt verleden tijd!
 • Henk Versluis

  2 maanden geleden
  Fooien slaan nergens op ik betaalde laats nog 5 euro voor een Heineken 0.0 nou dat vind opzich al naar oplichting rieken ,en dan nog fooi geven Ik heb bij mijn werk bij mijn werkgevers nog nooit een fooi gezien oja toch het salaris
 • Ton van der Plas

  2 maanden geleden
  Ik ben principieel tegen het geven van fooi, want waarom wel in de horeca fooi geven en niet aan die aardige verpleegkundige die zijn/haar best voor je doet? Eigenlijk is de gewoonte om fooi te geven ronduit slecht voor het personeel, want de werkgevers zien daarin een rechtvaardiging om het loon niet structureel te verhogen.
 • elma fagel

  2 maanden geleden
  Ja ik geef altijd fooi ik neem iedere maand contant geld op, voor kleinere uitgaven en fooien enz, voor kleinkinderen is contant geld ivm rapport of andere dingetjes gewoon veel leuker grt.
 1. Victor was bijna failliet, had een tumor én maakte Snappcar groot: ‘Ik zoek vaak de grens op’
  PREMIUM

  Victor was bijna failliet, had een tumor én maakte Snappcar groot: ‘Ik zoek vaak de grens op’

  Ondernemer Victor van Tol kijkt terug op de eerste veelbewogen tien jaar van het Utrechtse deelautobedrijf SnappCar. Hoe hij buitenlandse investeerders moest beloven niet naar de hoeren te gaan, op het randje van faillissement stond, onderhandelde met een chirurg over het verwijderen van een grote tumor in zijn borstkas en werknemers de vrije hand gaf om vakantie op te nemen. ,,Ik zoek vaak de grens op.’’