Wendy en Timothy slapen beneden, onder hun woonkamer.
Volledig scherm
Wendy en Timothy slapen beneden, onder hun woonkamer. © Peter Hermeling, Bluemonque

Wendy leeft zelfvoorzienend in een tiny house: ‘Woonlasten bedragen 250 euro’

Sinds drie jaar wonen Wendy van Leeuwen en haar vriend Timothy Meaker in een tiny house van 21 vierkante meter in Noordwijk. Aangesloten op leidingwater of het riool zijn ze niet, en elektriciteit wekken ze zelf op. Wat betekent dit voor je manier van leven, en wat kost het eigenlijk?

28 reacties

 • Anoniem

  11 maanden geleden
  Ina Rasterhoff, wij zijn geïnteresseerd in een appartement in Tony house van ongeveer 60 à 70m2. Maar wat belangrijker is, waar vind je een kavel waar een Tiny House mag staan in de omgeving van Haarlem/ Hoofddorp.
 • Witteveen

  11 maanden geleden
  Lijkt me logisch Dat je niet zomaar overal kan kamperen zoals de zigeuners in Frankrijk En met de huidige woningnood En huur prijzen Je zal om 1 of andere reden je huis kwijt raken! Belachelijk dat je een camping niet permanent kan bewonen Voor de mensen die primitief willen leven Moet dat toch mogelijk zijn Zou dolgraag zo vrij willen wonen maar vind maar een legaal plekje Koop je recreatie grond voor 40,000 met een je spaargeld mag je er niet permanent wonen en heb je geen brievenbus 👍
 • Maartje Koopman

  11 maanden geleden
  Dit zou woningnood kunnen oplossen..een tinyhouse neemt weinig ruimte en is in mijn ogen een soort van stacaravan maar daar mag je weer niet permanent in wonen terwijl ik zo'n huisje best zou kunnen waarderen. M. Koopman
 • J.C. Phitphan

  11 maanden geleden
  Dit is geboren uit noodzaak, en niet omdat het zo geweldig is, moet er niet aan denken om de hele dag bij elkaar op de lip te zitten, even een plekje voor jezelf? Hup, naar buiten, andere mogelijkheid is er niet, Met een oppervlakte van 20 vierkante meter zou ik knettergek worden, en ik woon alleen, maar als mensen dit een geweldige uitdaging lijkt, ga je gang, veel plezier.
 • Wilhelmien Pieters - Baljet

  11 maanden geleden
  Ja... klein huisje, leuk.zonnig tuintje met wat ruimte voor je spulletjes... liefst energieneutraal, liefts levensbestenig gelijkvloers, in rustige omgeving... maar waar vind je dat nog in Nederland???