ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT
Volledig scherm
PREMIUM
ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

WOZ-bezwaar indienen? ‘Vaak is informeel telefoontje of kort bezwaar naar de gemeente genoeg’

Handig, zo’n bureautje dat voor nop de waardebepaling van je huis wil aanvechten. Maar gemeenten zijn er helemaal niet zo blij mee, want het kost ze handenvol geld. En dat moeten de inwoners ophoesten.

16 reacties

 • Buijs

  1 maand geleden
  Wat is iedereen weer achterdochtig. Gemeenten hebben nou eenmaal geld nodig om de burger van dienst te kunnen zijn. Ja, de waarde van ons huis varieerde enorm sinds we het 17 jaar geleden kochten, maar de vermenigvuldigingsfactor van de gemeente ook. Netto was het verschil veel bescheidener dan de WOZ-waarde deed vermoeden. En dan nog, dan betaal je het ene jaar iets meer en het andere wat minder. Lekker belangrijk.
 • Heimans

  1 maand geleden
  Beste mensen waarom moeilijk doen als het veel makkelijker kan. De Woz is afnemer van de BAG dat betekent dat als je via de BAG viewer een melding de gemeente 2 dagen de tijd heeft om deze in behandeling te nemen en de WOZ deze melding moet verwerken in zijn administratie. Voor meer vragen hieromtrent en of hulp kijk op de site van mijnbasisregistratie.
 • Ronald Mackbach

  1 maand geleden
  Wat die bureautjes betreft, zit ‘m de truc in een standaardbrief die je eigenlijk zelf invult. Ze doen niets voor hun ‘no cure no pay’-geld, ze weten ook niets over jouw huis. In Capelle hebben 26 huishoudens voor de grap bezwaar gemaakt op de WOZ waarde van hun huurwoning bij 7 ‘WOZ bureaus’. Geen van de 7 had in de gaten dat de aanvraag niet van de eigenaar kwam. Malafide handel, oplichting van de overheid wellicht.
 • John Fender

  1 maand geleden
  Informeel telefoontje? Ambtenaren hebben een slecht geheugen...
 • Mark Vermeulen

  1 maand geleden
  het hele systeem van WOZ waarde is ridicuul. De gemeente bepaalt op basis van een oververhitte huizenmarkt de waarde van je woning, die dus in principe nergens op slaat. Als bezitter wijs je die vrijwel altijd standaard af. De gemeente wijst je bezwaarschrift standaard af en daarna begint het formele circus. Kortom, een veel te complex systeem met hoge kosten. Een hoge WOZ levert de gemeente veel op, zowel geld als bezwaarschriften, en de kosten komen bij de burger. Ridicuul gewoon.
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.