Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Yolanda leende 8000 euro uit aan een vriendin: 'Ze betaalde keurig op tijd terug’

Een vriend heeft geldproblemen en vraagt of je financieel kunt bijspringen. Doen of niet? Gaan vriendschap en geld samen? Of draait geld lenen aan vrienden alleen maar uit op drama? En als je wel uitleent, hoe pak je dat dan aan? Ervaringsdeskundigen en een expert vertellen.

51 reacties

 • Ria Bezemer

  3 weken geleden
  Jaren geleden via de bank op mijn naam geld geleend voor mijn broer. Helaas ter goede trouw geweest . Na paar maanden stopte hij met betalen en mocht ik voor de rest schuld opdraaien. Heb er veel narigheid door gehad. Dus nooit meer.
 • Max retel

  4 weken geleden
  een vrind helpen zal ik ten alle tijden doen , of ik nu mijn geld terug krijg of niet , let wel ben geen rijke stinkerd hoor , gewoon in de a.o.w , maar mijn vrinden kunnen altijd wat van mij lenen . terug krijgen ? zie ik dan wel , als hij / zij maar geholpen zijn . vind ik al ok
 • K Bladel

  4 weken geleden
  Hoog nedrag, 8000 euro geleend aan mijn zus. Keurig netjes terug gekregen. Zo kan het dus ook.
 • Irma Van de vijver

  4 weken geleden
  10000 euro via een contract (beiden getekend)uitgeleend,nooit een cent terug gezien. Rechtzaak van gemaakt á ruim 2000 euro. Loonbeslag daarmee bereikt! Maarja in Nederland is het dan zo als je je baan opzegt en zogezegd voor jezelf begint het loonbeslag vervalt!!! Daarna verhuur je jezelf aan een bedrijf en heb jij vrij spel en ik nog geen cent,ja je kan weer een rechtzaak beginnen!! Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft? En tenslotte trap er dus nooit in!! Wie of wat het ook is!!!
 • Sunny Anders

  4 weken geleden
  Als je iemand geld leent: beschouw het als een gift en wees blij als je het terugkrijgt. Wil je het niet geven, dan ook niet uitlenen. Met vrienden en familie moet je wandelen, niet handelen.. Heb zelf een vriendin "verloren" omdat haar man (schilder) mijn huis voor een zacht prijsje op zou knappen. Is nog niet af (3 jaar nu) wel afbetaald. Gaat niet om het geld maar geen idee of zij in het complot zat. Hij dronk en snoof nogal, wist zij niet!? Of toch.. Tel. nemen ze niet op, appjes genegeerd..
 1. Victor was bijna failliet, had een tumor én maakte Snappcar groot: ‘Ik zoek vaak de grens op’
  PREMIUM

  Victor was bijna failliet, had een tumor én maakte Snappcar groot: ‘Ik zoek vaak de grens op’

  Ondernemer Victor van Tol kijkt terug op de eerste veelbewogen tien jaar van het Utrechtse deelautobedrijf SnappCar. Hoe hij buitenlandse investeerders moest beloven niet naar de hoeren te gaan, op het randje van faillissement stond, onderhandelde met een chirurg over het verwijderen van een grote tumor in zijn borstkas en werknemers de vrije hand gaf om vakantie op te nemen. ,,Ik zoek vaak de grens op.’’