Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Yolanda leende 8000 euro uit aan een vriendin: 'Ze betaalde keurig op tijd terug’

Een vriend heeft geldproblemen en vraagt of je financieel kunt bijspringen. Doen of niet? Gaan vriendschap en geld samen? Of draait geld lenen aan vrienden alleen maar uit op drama? En als je wel uitleent, hoe pak je dat dan aan? Ervaringsdeskundigen en een expert vertellen.

49 reacties

 • Dick Stra

  7 maanden geleden
  Altijd geleerd om met vrienden niet over geld of politiek te praten. Dus ook geen geld uitlenen. Één keer gedaan en terwijl madam zich te buiten ging aan merkkleding en stappen kon ik naar mijn geld fluiten. Einde vriendschap. En ik praat niet meer over geld of politiek.
 • Ria Bezemer

  1 jaar geleden
  Jaren geleden via de bank op mijn naam geld geleend voor mijn broer. Helaas ter goede trouw geweest . Na paar maanden stopte hij met betalen en mocht ik voor de rest schuld opdraaien. Heb er veel narigheid door gehad. Dus nooit meer.
 • Max retel

  1 jaar geleden
  een vrind helpen zal ik ten alle tijden doen , of ik nu mijn geld terug krijg of niet , let wel ben geen rijke stinkerd hoor , gewoon in de a.o.w , maar mijn vrinden kunnen altijd wat van mij lenen . terug krijgen ? zie ik dan wel , als hij / zij maar geholpen zijn . vind ik al ok
 • K Bladel

  1 jaar geleden
  Hoog nedrag, 8000 euro geleend aan mijn zus. Keurig netjes terug gekregen. Zo kan het dus ook.
 • Irma Van de vijver

  1 jaar geleden
  10000 euro via een contract (beiden getekend)uitgeleend,nooit een cent terug gezien. Rechtzaak van gemaakt á ruim 2000 euro. Loonbeslag daarmee bereikt! Maarja in Nederland is het dan zo als je je baan opzegt en zogezegd voor jezelf begint het loonbeslag vervalt!!! Daarna verhuur je jezelf aan een bedrijf en heb jij vrij spel en ik nog geen cent,ja je kan weer een rechtzaak beginnen!! Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft? En tenslotte trap er dus nooit in!! Wie of wat het ook is!!!