Yvo Nafzger (34) golft in zijn vrije tijd, maar dat kost hem bijna niets.
Volledig scherm
Yvo Nafzger (34) golft in zijn vrije tijd, maar dat kost hem bijna niets. © Yvo Nafzger

Yvo (34) gaat elk jaar een maand op vakantie voor 1000 euro: ‘Vier dagen naar Albanië tuffen, naar een camping zonder luxe’

SuperbespaardersSommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer: Yvo Nafzger (34) komt met weinig rond, mede omdat de leukste dingen volgens hem gratis zijn.

10 reacties

 • Rob Maas

  1 jaar geleden
  Mooi verhaal, maar dit is geen financiële onafhankelijkheid, maar afhankelijkheid van de overheid (toeslagen) en van een partner. Je kan dan vechten voor een relatie, maar gaat het dan om vechten voor de liefde of omdat het vooral praktisch is om de lasten te delen? Als je zowat minder dan het minimumloon verdient als ZZP'er dat lijkt me drijfzand. En je hand ophouden voor toeslagen of kun je niet gewoon een opdracht extra aannemen? Hoe zit het met arbeidsongeschiktheid, pensioen, ed?
 • C. Venderbos

  1 jaar geleden
  Mooi dat Dhr. Nafzger opkomt voor zijn zoon en dank voor het aanbod om een budget voor te rekenen. Ik zal hier geen gebruik van maken daar ik ongeveer 25 jaar zelfstandig ondernemer ben geweest. Wat Nico met zijn geld doet is inderdaad zijn keuze maar in mijn ogen is zo’n plaatje niet compleet zonder de inkomsten en uitgaven van de partner te vermelden. En ik ben zo re zien niet de enige die vragen heeft maar prima zo. Belangrijkste is dat Yvo en zijn vriendin gelukkig zijn.
 • carmen lamp

  1 jaar geleden
  Ik vind dat iemand die zijn financiële vrijheid aan een ander en aan de staat te danken heeft, om vervolgens 200 euro per maand voor zichzelf te sparen, eigenlijk vooral egoïstisch.
 • Bianca Venema

  1 jaar geleden
  Zeer leuk artikel. Helemaal met Yvo eens dat mensen te snel uit elkaar gaan. De kosten voor huisvesting, auto, internet en energie kan alleen kloppen als je uitgaat van 50% bijdrage lijkt mij? Verder mis ik de kostenpost verzekering/zorg.
 • Guido Nafzger

  1 jaar geleden
  Als vader van Yvo weet ik dat Yvo spaarzaam is, tevreden met weinig. En heel veel heeft gelaten om te bereiken wat hij bereikt heeft. En daar ben ik zeer trots op, dit afgezet tegen veel jongeren die ik heb ontmoet en geprobeerd heb om ze een geode opleiding te geven. Maar ja een mobiel, auto van de zaak en gelijk een managersfunctie dat is te gek. Beide heren Venderbos en Gerpot wil ik wel eens een budget voorrekenen. Zorgtoeslag is nu eenmaal waar hij recht op heeft. Zou Nico het weggeven?