Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zorgpremies 2023 bekend: forse stijging meest gekozen polissen

Verzekerden met de goedkoopste basispolis, zoals van Anderzorg, Zilveren Kruis, FBTO en De Friesland, zijn volgend jaar zo’n 15 procent meer kwijt aan hun verzekering. Ook de meest gekozen zorgpolissen worden flink duurder. Vooral collectief verzekerden gaan die premiestijging voelen.

67 reacties

 • Warnaar

  2 maanden geleden
  @jacqueline Schijver. Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben ook verzekerd bij DSW en het viel mij ook op dat er helemaal niet over DSW gesproken wordt. Terwijlhet een zeer goede verzekeringis, geen poespas gewoon als je TOP heb zit alles bij. En het leuke van DSWisdat ze al een paar jaar de eigen bijdrage i.p.v 385euro op 375 euro hebben staan. DSW is al diverse malen uitgeroepen als beste kleine zorgverzekeraar.
 • jacqueline Schijver

  3 maanden geleden
  Ik zit nog steeds goed bij DSW met het duurste aanvullende pakket kom ik op 180 euro en daar zit 27x fysio in en een goede tandarts vergoeding ,dat red je bij de andere grote maatschappijen zoals vgz en cz niet ! En maar reclame maken met zijn allen op tv en radio van uw geld ,iets wat DSW niet doet en ze staan niet op de vergelijking sites!
 • De Koker

  3 maanden geleden
  Eens kijken hoe lang dit kan standhouden want eens barst de bubbel en dat zal niet lang meer duren. Het is ons geld waar wanbeleid van wordt betaald.
 • Hans Bolhoven

  3 maanden geleden
  Naast de forse premieverhoging, is ook de korting op het vrijwillig eigen risico verlaagd. In mijn geval ga ik van 86,25 naar 112,45. Een stijging van ruim 30%.
 • De Koker

  3 maanden geleden
  @Tom Vermeulen. Fijn voor u dat u wel kunt rondkomen. Blijkbaar is uw situatie niet schrijnend.genoeg als L. Koenraad.