Inflatie in september gestegen naar ruim 17 procent

met videoDe inflatie is in september opgelopen tot 17,1 procent. Niet eerder liep de inflatie zo hard op. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een eerste raming, op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode. Een maand eerder liepen de prijzen op jaarbasis gemiddeld nog met 13,7 procent op.

119 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  2 maanden geleden
  De Europese leiders moeten nu eens echt gaan inzien dat de energiecrisis die zij zelf gecreeerd hebben nu catastrofaal gaat uitpakken, En opnieuw komt de EU met een sanctiepakket tegen Rusland. Wordt het niet eens tijd om een andere weg in te slaan. Want hoe verder men gaat dit soort beleidsvoering hoe dieper men in de put belandt. Het lijkt of de EU echt furieus is op Rusland omdat zij nu niet meer de toegang hebben tot de goedkope energie wat hen sinds de jaren 80 de economische voorspoed gaf.
 • Lona Janssen

  2 maanden geleden
  Ik zou het eerlijk en fijn vinden als de tweeverdieners met een modaal inkomen ook tegemoet komingen krijgen van de overheid. Wij besparen op alles om rond te komen. Mijn vriendin krijgt vanuit de overheid en of gemeente zoveel toeslagen en extra geld, dat zij zojuist voor 350 euro concertkaarten heeft gekocht.
 • Lana de Wilde

  2 maanden geleden
  Gister bij de Jumbo kwam ik weer bij een product uit wat gewoon 19 cent duurder is geworden binnen een week. Het gaat om de rijstwafels voor mijn kinderen voor school. Vorige week nog 1,48 vandaag 1,67.. ik dacht na de melk, olie, brood, boter, fruit, groente, eieren en vlees hebben we het hopelijk gehad.. maar iedere boodschap valt me weer een prijsverhoging op.. ik word hier echt moedeloos van..
 • Burger

  2 maanden geleden
  Terwijl in de ons omringende landen het pensioen door de overheid verhoogd wordt en aangepast aan de inflatie, gebeurt dat hier niet. Sterker nog, het is al jaren niet verhoogd en dreigt binnen het nieuwe pensioenstelsel zelfs nog met 5 procent te dalen en dat terwijl het vermogen van de pensioenfondsen de afgelopen jaren verdubbeld is. Er zijn 3,3 miljoen gepensioneerden in ons land, maar geen enkele politieke partij heeft er aandacht voor, in de pers wordt er bijna met geen woord aan besteed
 • Wim Bezemer

  2 maanden geleden
  kan er ook een inflatiecijfer worden gegeven zonder de invloed van gas en elektra?