Joris Poffers bij de buitenunit van zijn hybride warmtepomp. Door het energieprijsplafond is hij volgens de Consumentenbond goedkoper uit als hij komende winter op gas stookt. Poffers zelf heeft nog een derde optie: hij verwarmt met de houtkachel.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Poffers bij de buitenunit van zijn hybride warmtepomp. Door het energieprijsplafond is hij volgens de Consumentenbond goedkoper uit als hij komende winter op gas stookt. Poffers zelf heeft nog een derde optie: hij verwarmt met de houtkachel. © eric brinkhorst

Warmtepomp uit, cv-ketel aan is het goedkoopst komende winter: ‘Totaal onlogisch’

Het prijsplafond voor energie pakt niet goed uit voor de verduurzaming. Een warmtepomp is deze winter veel duurder in gebruik dan de cv-ketel, tonen berekeningen aan.

100 reacties

 • Chef Knoest

  3 dagen geleden
  Ik ben zelf overgegaan op airco verwarming (lucht-lucht) warmtepompen, en boiler om te douchen. Een lucht warmte pomp heeft een rendement van 400% tegen over gas 96% heb zelf ook een paar zonnepanelen 7x. En heb mijn jaar verbruik vergeleken met verleden jaar en kan u zeggen dat mijn maand kosten zelfs meer als 60% vermindert is. Nu heb ik wel a+++ installaties genomen van een zeer bekend merk uit Japan. Dus het is zeker mogelijk maar zou eerder voor lucht warmte pompen moeten kiezen!!
 • W. Verhoeven

  4 dagen geleden
  Johan Bastiaan: heel goed opgemerkt. Zo is het ook. De bevolking zou zich op dit moment eens moeten verdiepen in de energiemarkt, hoe het werkt. Er gebeuren op dit moment dingen die door manipulatie dicht tegen oplichting en fraude aanleunen.
 • Reginald Grunder

  6 dagen geleden
  Ik ben erg blij dat ik er niet ingetrapt ben om een warmtepomp te laten plaatsen,het was goed voor het miljeu. Veel mensen hebben deze flauwekul toegepast en worden nu nu jammer genoeg de dupe van het dubieuze ernergie gedoe Bij mij komt die ketel er niet in. Allemaal flauwekul,bewijs nu geleverd. .
 • C Versluis

  6 dagen geleden
  Het beste is gewoon meer isolatiemaatregelen toepassen en zonnepanelen toepassen.
 • Johan Bastiaan

  6 dagen geleden
  Wij voelen nu wat boeren met hun stikstof installaties voelen. Je denkt het goed te doen op aangeven van het rijk, maar je wordt achteraf keihard teruggepakt.
 1. Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden
  PREMIUM
  vijf vragen

  Met deze maatrege­len gaat je energiege­bruik in huis fors naar beneden

  Daling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.