Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Zo verandert jouw inkomen door de nieuwe kabinetsplannen

De nieuwe kabinetsplannen die gisteren op Prinsjesdag bekend werden gemaakt, kunnen sommige werkende Nederlanders aardig voordeel opleveren. Uit een berekening van HR-dienstverlener Visma | Raet over de invloed van de plannen op loon en belastingen blijkt dat werknemers die werken voor het minimumloon er het meest op vooruitgaan.

58 reacties

 • J Zeeman

  3 dagen geleden
  @Rob Damen: Dus jij denkt dat iemand recht heeft op veel salaris alleen omdat hij/zij doorgeleerd heeft? Je kan beter leren voor iets waar vraag naar is, bijbehorend salaris vangen en gewoon de tering naar de nering zetten. En verder zullen er altijd schrijnende gevallen zijn, maar het lijkt nu net of heel NL "schrijnend" is en dat is ook onzin.
 • Geefse van Jetje

  4 dagen geleden
  ZZP-ers en de middenstanders zijn weer de grootste dupe. Met die zogenaamde hogere loonheffingskorting ga je er als middenstander maar hooguit een paar tientjes per mnd op vooruit, dit mag zoals altijd gelijk weer doorgesluisd worden naar de zorgverz en de duurdere boodschappen... en dan heb je ook nog van die misselijkmakende mensen Willem Jansen die wel kunnen werken, maar liever hun hand ophouden over de rug van de hardwerkende Nederlanders. Bah! Geen enkel respect voor!
 • Caroline .schwager

  6 dagen geleden
  De zzpers heeft jaren lang niets in de pot gedaan....ach waarom aow premie betalen als we het toch wel krijgen....zo hoorde ik vaak op feestjes...vele mensen zijn ook het alweer vergeten dat ze minder gingen werken met behoud van loon...in vele beroepen kun je niet meer 40 uur werken in de week...terwijl dat soms hard nodig is als alleen staande moeder...maar ik las in het ad dat 4000 euro samen verdienen en 1300 euro aan boodschappen doen en dan klagen dat je niet meer kan rond komen.
 • B.T. Sno

  7 dagen geleden
  Heer de Bruin. De AOW stijgt in januari 2023 waarschijnlijk met 10%. Is gekoppeld aan het minimum loon. En de loonheffing gaat iets naar beneden.
 • M. Henraat

  7 dagen geleden
  Ik heb het minimumloon. Maar waar ik mee zit is het energie plafond, Ik verbruik maar 500m3 gas omdat ik heel zuinig doe met mijn gezin. Ik heb veel apparatuur op elektra aangeschaft om zo min mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken. Maar dit houd in dat ik meer elektra gebruik dan de 2400kwh (plafond) dus wordt ik nog gestraft voor mijn zuinig omgaan met fossiele brandstof. Of heb ik het mis.